Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ повідомляє про чергові порушення перемир’я на сході України


(архівне фото)
(архівне фото)

Організація з безпеки і співпраці в Європі повідомляє, що її Спеціальна моніторингова місія в Україні протягом понеділка, 23 березня, фіксувала нові випадки порушень режиму припинення вогню на сході України.

Це в першу чергу стосується місцевості біля аеропорту Донецька, а також села Широкина під Маріуполем.

Зокрема, біля донецького аеропорту спостерігачі стали свідками обстрілу з мінометів чи артилерії, але не змогли уточнити подробиць.

А біля Широкина вони чули і спостерігали того дня серйозні бої з застосуванням легкої стрілецької зброї і кулеметів, автоматичних гранатометів і мінометів.

У штабі Спільного центру контролю і координації в Соледарі спостерігачі бачили журнал реєстрації порушень, у якому за попередній день, неділю, 22 березня, й ніч на понеділок було записано 95 заяв про порушення перемир’я. Відповідно до записів, 60 із порушень, про які заявили, сталися поблизу донецького аеропорту, внаслідок них були поранені шість українських бійців.

Також, серед іншого, місія ОБСЄ повідомила про кілька випадків перешкоджання її діяльності. Зокрема, в деяких із цих випадків українські військові розпитували спостерігачів про їхнє громадянство.

Попередніми днями в ОБСЄ вже повідомляли про такі ж випадки з обох сторін.

Серед членів місії ОБСЄ є й громадяни Росії. Москва заперечує свою причетність до конфлікту в частині Донбасу, хоча, за даними українських і західних військових, утримує в окупованому підтримуваними нею сепаратистами регіоні значні кількості своїх військових і важких озброєнь.

XS
SM
MD
LG