Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: Інтерпол зупинив розшук Княжицького на час розслідування суперечностей


Микола Княжицький, архівне фото
Микола Княжицький, архівне фото

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що після звернення МВС України Інтерпол зупинив у вівторок, 24 березня, розшук народного депутата України Миколи Княжицького.

Тепер, каже міністр, Інтерпол має намір розслідувати всі деталі запиту проти Княжицького, який подала Камбоджа.

За словами Авакова, запит Інтерполу, який був виставлений поліцією Камбоджі і отриманий кілька днів тому, був оформлений, «як нам здалося», з використанням сумнівної інформації. Крім того, в міністерстві отримали й заяву самого Княжицького з цього приводу.

Українські правоохоронці підготували й надіслали нормативне звернення і у штаб-квартиру Інтерполу, і безпосередньо в Камбоджу, додав міністр.

Відео: МВС УКРАЇНИ

Раніше у вівторок, 24 березня, з розшукового сайту Інтерполу зникла інформація про розшук Миколи Княжицького на запит Камбоджі за звинуваченням у зґвалтуванні. Про цю інформацію стало широко відомо попереднього дня, в понеділок, 23 березня. Тоді ж прес-служба депутата заявила, що інформація про злочин наклепницька і сфальсифікована, бо на час заявленого злочину він був у Києві. Ще перед цим МВС повідомило, що Княжицький подав до міліції заяву з проханням розслідувати «факти погроз та тиску на його адресу, пов’язані з його політичною позицією та інспіровані іноземними спеціальними службами і російськими пропагандистами». Зокрема, повідомляли, що запит з’явився після візиту чільних посадовців Камбоджі до Москви.

XS
SM
MD
LG