Доступність посилання

ТОП новини

Разом з Коломойським пішли у відставку обидва його заступники


«Очевидно, президентом вибраний дуже високий критерій, що стосується бізнесменів на посадах» – Олійник

Разом із колишнім головою Дніпропетровської облдержадміністрації Ігорем Коломойським пішли у відставку обидва його заступники Геннадій Корбан та Святослав Оліник.

Олійник підтвердив інформацію про свою відставку в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Ми прийшли однією командою рік тому, тому що країна перебувала в надзвичайно складній ситуації. Йти повинна також вся команда. Питання про відставку чи невідставку не стоїть, ми разом прийшли, разом і маємо піти, якщо не будуть якісь інші домовленості. В даному випадку, я вважаю, всім треба піти», – сказав він Радіо Свобода.

Це має стосуватись усіх, починаючи з бізнесменів в Адміністрації президента, самого президента, бізнесменів у Кабміні
Святослав Олійник

Як зазначив Олійник, «очевидно, президентом вибраний дуже високий критерій, що стосується бізнесменів на посадах», і це має стосуватись «усіх, починаючи з бізнесменів в Адміністрації президента, самого президента, бізнесменів у Кабміні».

«Якщо закон один для всіх, то ми зацікавлені, щоб він був один для всіх. Якщо центральна влада цю планку не витримає, то це буде вибіркове застосування закону, це те саме, що Янукович, і перспективи, відповідно, такі самі. Якщо планка буде витримана, тоді в нас є надія на сталий, нормальний розвиток нашої держави», – зауважив Святослав Олійник.

Святослав Олійник
Святослав Олійник

Він також заявив, що не знає новопризначеного голову Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка, однак хоче побажати йому успіхів, адже «головне завдання спільне – щоб Дніпропетровщина залишалась захищеною і стабільною».

Він також запевнив, що команда Ігоря Коломойського «весь свій вплив і можливості витратить на те, що Дніпропетровщина залишалась спокійною і захищеною територією».

Що ж до планів у політиці, Святослав Олійник зазначив, що не виключає появи «команди як політичного суб’єкта».

Про відставку Корбана написав у Facebook депутат Верховної Ради Борис Філатов, який до обрання до парламенту працював заступником голови ОДА.

Він також розкрив деякі деталі відставки команди Коломойського.

Всі справи будуть передані Валентину Резніченку в максимально комфортному режимі
Борис Філатов

«Звільнення відбулося максимально коректно. Всі справи будуть передані Валентину Резніченку в максимально комфортному режимі. В суботу відбудеться мітинг-концерт «За єдину Україну», на мітингу буде заслуханий річний звіт команди Коломойського», – повідомив Філатов.

Борис Філатов
Борис Філатов

Він закликав симпатиків команди колишнього голови облдержадміністрації «перестати пити валер’янку» і «показати всьому світу, що ми можемо бути цивілізованими людьми, для яких наша країна вища за амбіції».

Тим часом, депутат Верховної Ради України Антон Геращенко написав у Facebook, що колишній голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський і його заступники відіграли позитивну роль у 2014 році, коли не допустили у своїй області донецького чи луганського сценаріїв.

«Багато методів, які вони використовували, не завжди були законні. Це правда», – відзначає Геращенко.

Низка російських агентів, визначених ГРУ на роль дніпропетровських губарєвих, болотових і безлерів, одразу після призначення Коломойського були вивезені на прогулянку до лісу, де з ними була проведена роз’яснювальна робота щодо того, як треба любити Україну
Антон Геращенко

«Кажуть, що у Дніпропетровську не було штурмів адміністрації, на відміну від Донецька, Луганська, Харкова тому, що низка російських агентів, визначених ГРУ на роль дніпропетровських губарєвих, болотових і безлерів, одразу після призначення Коломойського були вивезені на прогулянку до лісу, де з ними була проведена роз’яснювальна робота щодо того, як треба любити Україну. І загрозу сепаратизму в Придніпров’ї як рукою зняло», – пише депутат Верховної Ради.

Геращенко також відзначає, що «народ України після Майдану став вимогливішим і жорстокішим до тих, кого він привів до влади».

Антон Геращенко
Антон Геращенко

«Народ хоче того, щоб Україна йшла шляхом до Європи, а значить, щоб при владі були професійні політики та менеджери, а не особи з обкладинки «Форбс», що захищають свій вплив на державний сектор економіки», – вважає депутат Верховної Ради України Антон Геращенко.

Коментарів самого Ігоря Коломойського з приводу його відставки наразі немає.

Уночі 25 березня після зустрічі президента України Петра Порошенка з головою Дніпропетровської облдержадміністрації Ігорем Коломойським глава держави прийняв відставку керівника області.

Порошенко підписує заяву про відставку Коломойського
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:32 0:00

23 березня голова СБУ Валентин Наливайченко звинуватив високопосадовців Дніпропетровської облдержадміністрації, зокрема, заступників голови Дніпропетровської ОДА Геннадія Корбана та Святослава Олійника, у фінансуванні міжрегіонального злочинного угруповання, що чинило особливо небезпечні злочини, пов’язані з викраденням людей, мародерством, контрабандою та іншою суспільно небезпечною діяльністю. В ОДА ці звинувачення відкинули.

Верховна Рада минулого тижня ухвалила зміни до закону про акціонерні товариства – знизила кворум для проведення загальних зборів акціонерів для всіх АТ, незалежно від їх виду власності, до 50% плюс 1 акції. Держава володіє 50% плюс 1 акція «Укрнафти», але регулярно мала труднощі з проведенням зборів акціонерів даної компанії (структури групи «Приват» Ігоря Коломойського, які контролюють 42% акцій «Укрнафти», найчастіше впливали на це). Ухвалення рішень щодо розподілу чистого прибутку і виплати дивідендів щодо менеджменту були ускладнені. Підтримані парламентом зміни до закону про акціонерні товариства ці складності знімали. Невдовзі після такого рішення Верховної Ради, у неділю, 22 березня, будівлю компанії «Укрнафта» у Києві взяли під охорону озброєні люди. Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський, прибувши на місце події, пояснив це загрозою рейдерського захоплення.

Будівля «Укрнафти», 22 березня 2015 року
Будівля «Укрнафти», 22 березня 2015 року

​А у на сто відсотків контрольованій державою компанії «Укртранснафта» минулого тижня на засіданні її Наглядової ради вирішили відсторонити Олександра Лазорка від виконання обов'язків голови правління. Перед тим міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин ініціював звільнення Лазорка за розтрати на зберігання технологічної нафти на потужностях групи «Приват». Лазорко не забажав залишати своє робоче місце та забарикадувався в кабінеті. До цього конфлікту особисто долучився Ігор Коломойський, прибувши до офісу цієї компанії в Києві. Того дня, 19 березня, він завадив зміні керівництва «Укртранснафти».

Також Коломойський обматюкав тоді журналіста Радіо Свобода Сергія Андрушка, який поцікавився, що голова Дніпропетровської облдержадміністрації робить вночі в офісі держпідприємства. Коломойський у наступні дні відмовився особисто вибачатися перед Сергієм Андрушком. А президент Порошенко оголосив Коломойському догану за «порушення професійної етики»​.

Ігор Коломойський став головою облдержадміністрації 2 березня 2014 року. Його призначив Олександр Турчинов, який після втечі з України Віктора Януковича і членів його уряду у статусі голови Верховної Ради став виконувачем обов’язків президента України.

На цю ж тему:

24.03.2015
Портников: У конфлікті Порошенка з Коломойським є інтереси олігархів і керівництва Росії

«Факт, що сьогодні існує постійний діалог на лінії Ахметов – Фірташ – Пінчук – Льовочкін» далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG