Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко оголосив Коломойському догану за «порушення професійної етики»


Президент України Петро Порошенко (©Shutterstock)
Президент України Петро Порошенко (©Shutterstock)

«Оголосити догану Коломойському Ігорю Валерійовичу за ... вчинок, який порочить його як державного службовця»

Президент Петро Порошенко оголосив догану голові Дніпропетровської облдержадміністрації Ігорю Коломойському «за порушення правил професійної етики». Відповідний указ «Про притягнення до відповідальності» пізно ввечері п’ятниці опублікували на сайті президента.

«Оголосити догану голові Дніпропетровської обласної державної адміністрації Коломойському Ігорю Валерійовичу за порушення правил професійної етики, вчинок, який порочить його як державного службовця», – мовиться у повідомленні.

У п’ятницю, 20 березня, президент Порошенко доручив визначити стягнення для голови Дніпропетровської ОДА Коломойського через інцидент з журналістом Радіо Свобода Сергієм Андрушком.

Раніше парламентський комітет з питань свободи слова й інформаційної політики попросив Порошенка дати оцінку словам Коломойського на адресу журналіста Радіо Свобода.

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський 20 березня в брутальній формі поспілкувався з журналістом Радіо Свобода Сергієм Андрушком. Інцидент трапився близько півночі біля офісу компанії «Укртранснафта», в якому розгорівся конфлікт, пов’язаний зі зміною керівника підприємства.

Коли після шести годин перебування у приміщенні Коломойський вийшов із офісу «Укртранснафти», журналіст запитав його, що чиновник робить уночі в офісі державного підприємства. У відповідь на це Ігор Коломойський обматюкав журналіста і запитав, чому той не цікавиться, як у приміщення компанії потрапили російські диверсанти.

На цю ж тему:

20.03.2015
«Укртранснафта»: за що воює і ображає журналістів Коломойський?

«Він сам визнав, що Лазорко – його людина, і це підприємство він вважає своїм» – експерт далі
20.03.2015
Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода засуджує словесний напад на Андрушка

«Це є порушенням всіх міжнародних стандартів і порядності, коли така публічна особа словесно нападає на журналіста» далі
20.03.2015
Коломойський обматюкав журналіста Радіо Свобода й порадив шукати російських диверсантів

Голова Дніпропетровської ОДА з озброєними людьми приїхав до «Укртранснафти» далі
19.03.2015
Держава намагається повернути «Укртранснафту» під контроль – експерт

Чому Наглядова рада «Укртранснафти» відсторонила голову правління Олександра Лазорка? далі
17.03.2015
«Укртранснафта» сплатила Коломойському 300 мільйонів гривень

У Міненерговугілля вважають, що нафту потрібно перемістити в безпечні ділянки нафтопроводів «Укртранснафти», звідки вона раніше була викачана далі
XS
SM
MD
LG