Доступність посилання

ТОП новини

Судно, що незаконно заходило до Севастополя, заарештували – прокуратура


Судно Kanton під прапором Тувалу за рішенням суду заарештували в Херсонському морському торговельному порту за порушення порядку заходження до портів анексованого Криму, повідомляє Генпрокуратура України.

Як повідомив заступник генерального прокурора, головний військовий прокурор Анатолій Матіос, під час слідства встановили, що це судно в липні 2014 року незаконно перебувало в закритому порту Севастополя, а у березні цього року зайшло для завантаження до Херсонського морського торговельного порту.

Як заявили в ГПУ, капітана судна, громадянина Туреччини звинувачують у порушенні порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України і виїзду з неї. Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від трьох до п’яти років із конфіскацією транспортних засобів.

Рішення про арешт судна Печерський районний суд Києва ухвалив 24 березня, додали в ГПУ. Нині судно перебуває в Херсонському морському торговельному порту.

Росія анексувала український Крим у березні минулого року. Верховна Рада України надала Криму особливий статус окупованої території України.

XS
SM
MD
LG