Доступність посилання

ТОП новини

У Нідерландах заперечують заяви з Росії, ніби прем’єр їде до Москви на 9 травня


Марк Рютте, архівне фото
Марк Рютте, архівне фото

Прес-служба прем’єр-міністра Нідерландів повідомила Радіо Свобода, що прем’єр Нідерландів Марк Рютте «абсолютно точно не поїде» до столиці Росії Москви на святкування там річниці перемоги над нацизмом 9 травня.

За словами речниці прем’єра Нідерландів, повідомлення російської преси, ніби Рютте має намір прибути на святкування до Росії, «в будь-якому разі є неправдою».

Крім того, прес-служба уряду Нідерландів заперечила повідомлення російської преси, ніби прем’єр-міністр країни буде на святкуванні в Москві 9 травня, і через нідерландську газету NRC Handelsblad, а сам Марк Рютте підтвердив відмову брати участь у московському заході на засіданні парламенту Нідерландів. За його словами, нікого з представників уряду в Москві не буде, хоча, можливо, від Нідерландів туди прибуде представник нижчого рівня.

Запрошення Кремля взяти участь у святкуванні 70-ї річниці перемоги над нацизмом, яку Росія святкує 9 травня, вже відхилила більшість керівників західних країн, посилаючись на окупацію Росією українського Криму і її агресію на сході України. Серед тих, хто підтвердив участь, значну більшість складають керівники азійських чи африканських країн.

XS
SM
MD
LG