Доступність посилання

ТОП новини

Єнакіївський металургійний завод не платить «податків» «ДНР» – «Метінвест»


Єнакіївський металургійний завод, який знаходиться на території підконтрольній сепаратистам і нещодавно відновив роботу, платить податки згідно з українським законодавством, повідомляє голова управління зв’язків з громадськістю групи «Метінвест» Дмитро Мурашко.

«За статистикою, за минулий рік ми сплатили близько 500 мільйонів гривень податків до бюджетів усіх рівнів. Наголошую, що це у рамках українського законодавства. Рік тому 336 мільйонів. Тобто, достатньо значний ріст», – сказав Мурашко в ефірі програми Радіо Свобода «Донбас.Реалії».

За його словами, відновити роботу заводу, який на місяць зупиняв свої печі, сприяв соціальний фактор, оскільки більшість населення Єнакієво працює на підприємстві.

Дмитро Мурашко заперечує будь-яку можливість співпраці з бойовиками «ДНР». Він наголошує, що з ними немає ніяких домовленостей: ні щодо передачі підприємства, ні щодо перевірки спеціальними органами.

6 лютого через бойові дії на Донбасі і відсутність залізничного сполучення у зоні проведення антитерористичної операції, група «Метінвест» зупинила роботу Єнакіївського металургійного заводу, а також його Макіївської філії.

Єнакіївський металургійний завод входить до дивізіону сталі і прокату «Метінвест Холдинг».

Єнакієво перебуває під контролем сепаратистів з 13 квітня 2014 року.

Бойові дії на Донбасі тривають з квітня 2014 року.

XS
SM
MD
LG