Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: СММ ОБСЄ не було під час обстрілу Широкиного, про який вони повідомили


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Міноборони України заявляють, що спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ не були присутні на місці обстрілу бойовиками позицій українських військових поблизу Широкиного Донецької області 27 березня, натомість у СММ повідомили лише про обстріли з боку сил АТО.

«Представники СММ ОБСЄ на момент фіксації порушення режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань знаходились біля штабу військової частини Збройних сил України, але вже за 10 хвилин на автомобільному транспорті поїхали у напрямку міста Маріуполь та весь час, коли був обстріл з боку незаконних збройних формувань, були відсутні у районі бойових дій», – повідомили у Міноборони у четвер, 2 квітня.

В українському оборонному відомстві заявляють, що українські військові і справді відкрили вогонь, але у відповідь на обстріли сепаратистів.

«27 березня о 14.35 зі стаціонарного спостережного посту на північно-західній околиці населеного пункту Бердянське Донецької області було зафіксовано порушення режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань зі східної частини населеного пункту Широкине Донецької області. Ураховуючи, що обстріл загрожував життю та здоров’ю особового складу, було надано дозвіл на відкриття вогню у відповідь із дозволеної зброї», – наголосили у Міноборони.

У звіті СММ ОБСЄ за 27 березня, опублікованому наступного дня, спостерігачі повідомили, що з боку українських військових вівся масований обстріл села Широкине Донецької області.

12 лютого у Мінську були підписані угоди, які мали покласти край бойовим діям на Донбасі, але остаточного припинення вогню не відбулося. Також мінські домовленості передбачають відведення важких озброєнь від лінії розмежування на Донбасі. Сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму вогню.

XS
SM
MD
LG