Доступність посилання

ТОП новини

Дипломи «вишів» із окупованих територій недійсні – Міносвіти


Герб Донецького національного університету, переведеного на вільну від сепаратистів територію України
Герб Донецького національного університету, переведеного на вільну від сепаратистів територію України

Дипломи вищих навчальних закладів, які залишаються на окупованій частині території України, не визнає жодна країна світу, заявив в ефірі програми «Донбас. Реалії» на Радіо Свобода заступник директора департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України Микола Фоменко.

«Нам уже стали надсилати дипломи, які там видають. Цим вони, мабуть, хотіли показати, що вищі навчальні заклади працюють. Утім, це не дипломи, а якісь нотатки слідчого. Зрозуміло, що такі дипломи ні в Україні, ні в Європі не визнаватимуться», – наголосив чиновник.

За його словами, щоб отримати диплом державного зразка, студент мусить перевестися до вишу, розташованого на материковій частині України.

За даними Міністерства освіти і науки, на сьогодні з територій сходу України, підконтрольних угрупованням «ДНР» і «ЛНР», виїхало щонайменше 60% студентів. Дотепер переведення до вишів на звільнених територіях триває. Студенти, які потребують консультацій з цього приводу, можуть телефонувати на консультативну лінію міністерства за номером 096-444-30-86.

Раніше кілька російських вишів спростували заяви представників угруповання «ДНР» про отримання студентами окупованих територій дипломів російського зразка. Зокрема, заперечили видачу своїх дипломів на Донбасі Південний Федеральний університет та Перший Московський медичний державний університет.

На цю ж тему:

02.04.2015
Яка доля вишів-двійників Донбасу?

Вищі навчальні заклади Донбасу, що були евакуйовані з обласних центрів Донбасу, мають своїх «двійників» на території, яка зараз перебуває під контролем угруповань «ДНР» і «ЛНР». Студенти навчаються і живуть по обидва боки лінії протистояння. Які перспективи цих ВНЗ? далі
XS
SM
MD
LG