Доступність посилання

ТОП новини

«Воплі Відоплясова» вирушають у концертний тур


Гурт «Воплі Відоплясова» вирушає у концертний тур
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:51 0:00

«Правда переможе і ми будемо жити у процвітаючій країні» – Олег Скрипка

Після майже однорічної паузи культовий український гурт «Воплі Відоплясова», який існує вже майже 30 років, вирушає у всеукраїнський тур містами України. «Великий весняний тур» триватиме з 21 по 31 квітня та охопить 8 міст України, а саме: Умань, Миколаїв, Кривий Ріг, Полтава, Біла Церква, Вінниця, Хмельницький та Тернопіль. Деякі з цих міст гурт відвідуватиме вперше.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:53 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Музиканти збираються надихнути людей своїми відомими рок-н-рольними хітами, такими, як «День народження», «Весна», «Танці». Також шанувальники зможуть почути й дуже старі пісні, які вже давно не виконувались музикантами на концертах.

«У нас була серія благодійних концертів, зустрічі з солдатами, поїздки на Схід і тому подібне. Тому цей весняний тур є логічним та ідеологічним продовженням. Не дивлячись на всі ці події, які відбуваються на сьогоднішній день, ми впевнені, що світ чудовий, цей меседж ми продовжуємо впровадити в маси серед українців. Ми вважаємо, що правда переможе, все буде прекрасно, ми будемо жити у процвітаючій країні», – сказав Олег Скрипка, фронтмен гурту.

Записи «ВВ» – це прекрасні неперевершені твори, але концерти – це ще крутіше. Бо концерт – це живий момент, це іскра, ця музика живе ось саме в цю секунду
Євген Рогачевський

«ВВ» – це концертна група. Записи «ВВ» – це прекрасні неперевершені твори, але концерти – це ще крутіше. Бо концерт – це живий момент, це іскра, ця музика живе ось саме в цю секунду. І це сама суть нашого існування», – зауважує Євген Рогачевський, гітарист гурту «Воплі Відоплясова».

Офіційно «Воплі Відоплясова» відновили свою концертну діяльність з концерту у Києві, який відбувся 3 квітня. Як зазначив Олег Скрипка, до київського клубу «Атлас» послухати «ВВ» прийшли люди різних поколінь: як молодь, так і старі шанувальники гурту. Учасники гурту радіють такій суміші поколінь, адже це є індикатором того, що їхня ідеологія рок-н-ролу і досі надихає людей.

«​Ідеологію рок-н-роллу ми протягнули через роки»​ – Олег Скрипка

«Ця суміш поколінь є нашою відрадою. Тому що оцю ідеологію рок-н-роллу ми протягнули через роки. Той меседж, що був популярний ще з радянських часів, – «рок-н-ролл назавжди, мир, та любов» – є не просто розвагою, він є особливо важливий сьогодні», – зазначив Олег Скрипка.

«ВВ» багато разів організовували благодійні концерти та зустрічі для українських військових. Олег Скрипка вважає надзвичайно важливим проведення концертів для захисників України, адже такими заходами українські музиканти підтримують їх та надихають на перемогу. Але поряд із підтримкою армії, потрібно також підтримувати дух решти суспільства, яке повинно розбудовувати українську державу та не впадати у відчай.

«Коли ми спілкуємось з військовими, вони кажуть: «Ми не хочемо повертатись в країну, де люди сумують та проходять постійно панахиди. Ми хочемо повернутись у тил, який сильний духом, який має перспективу розвитку та оптимізм на завтрашній день. Я думаю, що наша країна має багато проблем соціальних та політичних, тому що немає духовного та емоційного цементу, який зараз докупи складається», – поділився своїми враженнями Олег Скрипка.

«Воплі Відоплясова» мають багато своїх шанувальників на Сході України. Вони збирали там повні зали ще до початку військових дій.

Як зауважив Олег Скрипка, «ВВ» був останнім україномовним українським гуртом, який виступав у Луганську та Донецьку ще в 2013 році. Більш того, в квітні 2014-го, коли вже було захоплено ОДА, Олег Скрипка влаштував в одному з донецьких клубів етно-диско. Людей, за словами музиканта, було багато, а один хлопець під час виконання пісні «Весна» освідчився своїй дівчині.

Україна була вже давно окупована в культурному, духовному та інформаційному розумінні. І зараз ця війна йде не тільки на фронтах Сходу, вона йде в кожному місті, в кожній душі
Олег Скрипка

«Країна Україна була вже давно окупована в культурному, духовному та інформаційному розумінні. І зараз ця війна йде не тільки на фронтах Сходу, вона йде в кожному місті, в кожній душі. Тому що це культурна окупація. Ми виборюємо нашу свободу, в тому числі нашими піснями», – наголосив фронтмент гурту.

Досить оптимістичним Олег Скрипка вбачає майбутнє української музики та України загалом. Незважаючи на кризу, українські музиканти почали влаштовувати багато концертів, а люди ходити на них, тим самим підтримуючи українську музику. І це є тільки початок.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG