Доступність посилання

ТОП новини

Польща підтримує направлення в Україну миротворців – Коморовський


Президент Польщі Броніслав Коморовський (Л) і України Петро Порошенко, Київ, 8 квітня, 2015
Президент Польщі Броніслав Коморовський (Л) і України Петро Порошенко, Київ, 8 квітня, 2015

Варшава підтримує рішення про направлення миротворчого контингенту на Донбас, заявляє президент Польщі Броніслав Коморовський.

«Польща підтримуватиме таке рішення. Думаємо, що це рішення держави ухвалюватимуть незаангажовано», – сказав Коморовський у середу, 8 квітня, на брифінгу у Києві після зустрічі з президентом України Петром Порошенком.

Коморовський зазначив, що якщо Рада безпеки ООН ухвалить інше рішення, Польща не змінить своєї позиції щодо цього питання.

Президент Петро Порошенко заявив, що упродовж останнього часу значно підвищилися шанси направлення в Україну миротворчої місії ООН.

«Якщо раніше ставлення до миротворців було дуже прохолодним, то сьогодні усі розуміють, що питання миротворців є найбільш ефективним способом деескалації конфлікту. Наголошую, не замороження, а деескалації», – сказав Порошенко на спільній з Коморовським прес-конференції.

Український президент наголосив, що наразі розглядається лише механізм, який передбачає ухвалення рішення Радою безпеки ООН.

19 березня голова Верховної Ради України Володимир Гройсман підписав постанову про звернення до ООН і Євросоюзу щодо введення миротворчої місії на Донбас для гарантування миру і стабільності. Росія заявила, що не голосуватиме в Раді безпеки ООН, якщо та розглядатиме звернення України про направлення миротворців на Схід.

«Польсько-українська дружба зміцнюється у складних умовах» – Коморовський у Києві
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:11 0:00

XS
SM
MD
LG