Доступність посилання

ТОП новини

Провокація проросійських ЗМІ: інцидент річної давності спотворили і видали за нинішній


Вони повідомили про напад на ветерана Другої світової війни, який вчинили нібито представники «Правого сектору»

10 квітня проросійські інтернетні ЗМІ повідомили про нібито «побиття ветерана Великої вітчизняної війни бійцями «Правого сектору». Однак виявилось, що ця новина з’явилась ще рік тому на російському каналі «НТВ», а нині інформацію спотворили.

10 квітня проросійське інтернете видання «Новостное агентство Харьков» вийшло із заголовком: «У Києві п’ятеро бійців «Правого сектору» жорстоко побили ветерана Великої вітчизняної війни».

«П’ятеро «правосеків» звалили його на асфальт і почали бити. Били по руках і ногах, голову він встиг прикрити. В результаті він зазнав численних ударів і має два зламані ребра. Зараз ветеран перебуває у важкому стані. Йому терміново потрібна складна операція. Київські лікарі відмовляються робити йому операцію, оскільки вважають його стан нестабільним. Крім того, за те, що чоловік дав інтерв’ю російським журналістам, на нього влаштували полювання націоналісти: телефоном лунають погрози, а на двері його квартири невідомі наклеїли мітку «Правого сектору».

Такі повідомлення 10 квітня поширили у спільнотах «антимайданів» і в інших інтернетних ЗМІ.

Як виявилось, таку інформацію було взято із сюжету російського телеканалу «НТВ», який вийшов ще 25 березня 2014 року, і подали як актуальну.

Однак інформацію дещо і спотворили. По-перше, у самому сюжеті телеканалу «НТВ» йдеться про те, що ветеран має лягти в лікарню у Києві, і увесь сюжет також відзнятий у столиці, а от проросійські медіа, які через рік публікують інформацію про побиття, кажуть, буцімто київські лікарі відмовились робити операцію чоловікові, і тому він вимушений був поїхати до Росії.

«За словами ветерана, він більше не впізнає рідного Києва, який наповнили «бандерівці». Страшний сон радянського воїна збувся: нацисти все-таки взяли Київ. Ветеранові вдалося виїхати до Росії, де лікарі погодилися провести складну операцію на серці, а доброзичливці вже запропонували йому свої квартири для проживання», – пише «Новостное агентство Харьков».

Як повідомив Радіо Свобода ветеран, який побажав, щоб його не називали, постраждалий весь рік залишався в Україні, де перебуває і нині.

За словами цього ж джерела, минулого року в Києві під час протистоянь у центрі міста дійсно побили того ветерана, однак особи, які це зробили, не були ідентифіковані.

«Хто вони: «Правий сектор» чи «Лівий»? Я не знаю, що то за банди були там… Він нічого поганого не хотів, просто казав, щоб закликали народ до миру, казав: «будуйте яку хочете політику, тільки війну не розв’язуйте».

09.04.2015
Історики підтверджують слова Порошенка, з яких глузували ЗМІ Росії

«Перша кам’яна церква в Москві була закладена 4 серпня 1325 року! На 300 років пізніше, ніж у Чернігові» – Бондар далі
08.04.2015
Брехня на воді: російські журналісти «наповнили» Північно-Кримський канал

Без дніпровської води Північно-Кримський канал, як і раніше, не в змозі стати повноцінною водною артерією півострова далі
08.04.2015
ЗМІ Росії вигадали смерть 10-річної дівчинки на Донбасі (світова преса)

Двоє людей розповіли, що жодного артилерійського обстрілу, від якого, начебто, й загинула дівчинка, не було далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG