Доступність посилання

ТОП новини

Визначено сотню найбагатших людей України (огляд преси)


Антиолігархічна революція в Україні поки не відбулася, але найбагатші люди країни збідніли майже вдвічі

Процес мобілізації, що супроводжувався низкою скандалів, відтіснив на другий план не менш важливе питання, а саме: з лінії фронту повернулися тисячі демобілізованих учасників конфлікту на сході України. Як стверджує тижневик «Коментарі», больовою точкою та лакмусовим папірцем дієздатності держави може стати саме ставлення до ветеранів. У цілому українське законодавство щодо соціальної підтримки схильне апелювати, здебільшого, до бізнесу. Але це, на думку експертів, принципово програшний підхід, який розглядає підприємства як джерело невичерпної благодійності. У реальності ж відповідальність за військові дії і за їх наслідки має нести все суспільство – і тут уже не до «ліберальних» виправдань у дусі: я за «партію війни» не голосував. Зобов’язання перед ветеранами АТО візьме на себе все українське суспільство, навіть якщо його деталі не будуть скрупульозно прописані в законодавстві. Заголовок статті: «В очікуванні ери милосердя».

Визначено сотню найбагатших людей України (огляд преси)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Експертизи тижневика «Новое время» визначали, хто з членів Кабміну дійсно орієнтований на реформи, а хто про реформи тільки говорить. Так визначилася трійка успішних модернізаторів: міністр економічного розвитку Айварас Абромавічус, глава Мінфіну Наталія Яресько та керівник Міністерства інфраструктури Андрій Пивоварський. На дні рейтингу – прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин і глава Мінекології та природних ресурсів Ігор Шевченко. Діяльність саме цих трьох чиновників експерти найчастіше оцінювали незадовільно. Аналітики зауважують, що як у відомствах аутсайдерів, так і у лідерів рейтингу реформаторські цілі розмиті, не амбіційні, а їх виконання часто не обмежені будь-якими термінами. Докладніше йдеться в статті «Реформатори і консерватори».

Тижневик «Фокус» визначив сотню найбагатших людей України. Видання пише, що антиолігархічна революція в Україні поки не відбулася, але найбагатші люди країни збідніли майже вдвічі. І якщо в минулому рейтингу найбагатших українців редакція тижневика нарахувала 13 доларових мільярдерів, то сьогодні таких лише п'ятеро. Причин такого різкого «зубожіння» кілька. Анексія Криму і війна в Донбасі позбавили багатьох бізнесменів не тільки активів, але і величезних ринків збуту. Десятки заводів частково або цілком зупинили виробництво, а торгові центри залишилися без орендарів та відвідувачів. У деяких учасників рейтингу, наприклад, у Петра Порошенка та Ігоря Коломойського активи у проблемних регіонах просто відбиралися або «націоналізувалися». До того ж, Росія поставила численні торговельні бар'єри. У результаті українські машинобудівні підприємства і аграрії різко скоротили свою присутність на ринку Росії. Тепер багатьом з них потрібен час на адаптацію бізнесу до нових реалій і освоєння нових – європейських – ринків збуту. У виграші залишилися ті підприємці, які в останні роки продавали свої бізнеси і виходили у валютний «кеш». До першої п’ятірки найбагатших українців ввійшли: Рінат Ахметов, Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов, Віктор Пінчук, Вадим Новинський і Костянтин Григоришин.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG