Доступність посилання

ТОП новини

Для обшуку квартири Козаченко чекають приїзду уповноваженого слідчого – адвокат


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Підстави для обшуку у квартирі директора департаменту люстрації Міністерства юстиції України Тетяни Козаченко встановити не вдалось, присутні біля помешкання адвокати очікують на приїзд уповноваженого слідчого. Про це кореспонденту Радіо Свобода повідомив адвокат Андрій Смирнов.

«Слідчими була пред'явлена ухвала Печерського суду і вибірково зачитана, тому достеменно встановити підстави для проведення відповідних процесуальних дій у нас немає можливості. Ті слідчі, які з’явилися, є неналежними особами, тобто не зазначені в ухвалі. Порадившись з клієнтом, ми вирішили не дозволити обшук, поки не приїде та особа, яка вказана в ухвалі суду», – сказав Смирнов.

З обшуком прийшли і в кабінет Тетяни Козаченко в департаменті люстрації. Всередині перебуває помічниця Козаченко, зовні чекають журналісти.

«Це або спроба тиску, або спроба налякати, оскільки вона багато чого пише у своєму Фейсбуці про заступників міністрів, прокурорів. Можливо, спливла інформація, яка не мала бути оприлюднена. Це може стосуватись ДФС і нещодавнього скандалу, але ця інформація поки не підтверджена. Тетяна – одна із засновників громадського люстраційного комітету і співавтор закону про люстрацію», – розповіла Радіо Свобода член громадського люстраційного комітету Олександра Дрік.

Слідчі прийшли до помешкання Тетяни Козаченко з обшуком близько 7-ї ранку. У квартирі перебуває Тетяна Козаченко з чоловіком та дітьми.

У МВС згодом повідомили, що обшук у посадовців Мін’юсту проводиться за фактом підробки документу цього відомства щодо непоширення закону про люстрацію на одного з посадовців головного управління Державної фіскальної служби у Києві.

За зверненням міністра юстиції України Павла Петренка правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та частиною 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

21 квітня на підставі ухвали Печерського райсуду міста Києва проводиться низка обшуків у осіб, що можуть бути причетними до підроблення вказаного документу, пояснюють у МВС.

Раніше журналісти програми Радіо Свобода і Першого національного телеканалу «Схеми» повідомляли, що перший заступник керівника головного управління Державної фіскальної служби у Києві Ганна Ігнатенко отримала «люстраційну індульгенцію» нібито за підписом першого заступника міністра юстиції Наталії Севостьянової. Після цього стало відомо, що Ганну Ігнатенко звільнили із посади на підставі закону «Про очищення влади».

XS
SM
MD
LG