Доступність посилання

ТОП новини

У черзі до Криму на «Чонгарі» машини чекають до 12 годин


Черга на пункті пропуску «Чонгар», 1 травня 2015
Черга на пункті пропуску «Чонгар», 1 травня 2015

Черга машин, що бажають в’їхати до Крим з материкової частини України, у пункті пропуску «Чонгар» у п’ятницю 1 травня значно збільшилась, повідомляє «Крим.Реалії».

За словами очевидців, у святкові дні щоб перетнути адміністративний кордон із Кримом, доводиться витратити до 12 годин.

«Виїхав тільки з Криму, за 1,5 години пройшов два кордони. На в’їзді до Криму черга, як і вчора, годин на 12. Дивляться трохи сильніше, ніж зазвичай, але, у принципі, без проблем», – розповідає кримчанин, який виїжджав із Криму на материкову частину України вранці 1 травня.

Він додав, що у Криму на адмінкордоні черга з бажаючих виїхати на материк менша за ту, яка утворилась на материковій частині України.

За словами кримчан, найскладніша ситуація на адміністративному кордоні була вночі з 30 квітня на 1 травня.

«Ми їхали у Крим до родичів 30 квітня, хотіли вибратись до них на травневі свята. У черзі виявилися трьохсотими. На українській частині адмінкордону за півтори години просунулися лише на 40 метрів. До нас підійшов молодий хлопець і запропонував за 500 гривень перемістити нас ближче до початку колони. Цікаво, чи знають про це наші українські прикордонники?», – повідомила «Крим.Реалії» кримчанка Тетяна.

За словами очевидців, у черзі багато автомобілів з українськими номерами, багато і вантажівок, які везуть різні товари до Криму.

Раніше у Держприкордонслужбі України заявили, що на травневі свята громадяни з українським паспортом зможуть вільно в’їхати з Криму на материкову частину країни.

Напередодні міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що на травневі свята в’їхати з Криму на материкову Україну не зможуть громадяни Росії, які отримали документи на анексованому півострові. Із його виступу не було зрозуміло, кому саме загрожує заборона на в’їзд: усім кримчанам, які отримали російські паспорти, або тим, хто спробує в’їхати на континент за російськими документами.

XS
SM
MD
LG