Доступність посилання

ТОП новини

Антикорупційне бюро: надія є? («СХЕМИ» | ВИПУСК №25)


Також у випуску: Подарунок чи хабар? | Земля Порошенка: розвінчування міфів

Подарунок чи хабар?

Новорічний репортаж з урядових кварталів. Що несли у пакунках в Адміністрацію президента в переддень Нового року? Та що подарував на Святого Миколая депутат Андрій Іванчук голові РНБО Турчинову?

Земля Порошенка: розвінчування міфів

Реакція Президента на розслідування програми СХЕМИ. Розвінчування міфів про законність президентського будівництва.

Антикорупційне бюро: надія є?

Чи варто очікувати, що новостворений правоохоронний орган розірве замкнене коло великої політичної корупції та безкарності за злочини у найвищих ешелонах влади?

  • Зображення 16x9

    Максим Савчук

    Журналіст-розслідувач телевізійної програми проєкту розслідувань Радіо Свобода «Схеми». Автор книги «1937» про політичну та бізнесову діяльність Віктора Медведчука після Революції Гідності.

    Народився у селищі Баришівка на Київщині. Здобув освіту інженера в Національному транспортному університеті та філолога в Національному педагогічному університеті ім. М. Драгоманова. Працював у бюро журналістських розслідувань «Свідомо», у газеті «Україна молода», у програмі журналістських розслідувань «Знак оклику» на телеканалі ТВі.

    У 2015 році розслідування «Questions Raised Over Poroshenko’s Role In Valuable Kyiv Land Deal» («Таємниці землі президента Порошенка») потрапило до шорт-листу міжнародного конкурсу асоціації мовників AIB.

    Переможець конкурсу журналістських розслідувань ім. В. Сергієнка (2019 рік) із матеріалом «Зелена родина ру» (про кінобізнес Володимира Зеленського у Росії).

    У 2020 році здобув друге місце на конкурсі журналістських історій DataUp із матеріалом «Американська мрія Віктора Медведчука» (співавтори - Любомира Ремажевська та Олександр Чорновалов).

    Розслідування «Американська мрія Віктора Медведчука» перемогло на Національному конкурсі журналістських розслідувань. Оголошення переможців та нагородження відбулося під час фестивалю розслідувальної журналістики «Межигір’я Фест» в колишній резиденції експрезидента-втікача Віктора Януковича у вересні 2021 року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG