Доступність посилання

ТОП новини

Звіт інженерів Росії про збитий «Боїнг» ґрунтується на підроблених зображеннях


Плакат учасників акції протесту в столиці Австралії. Липень 2014 року
Плакат учасників акції протесту в столиці Австралії. Липень 2014 року

Про ці підроблені зображення ще рік тому повідомляли у Службі безпеки України

5 травня на сайті російського видання «Новая газета» оприлюднили експертну оцінку російських військових інженерів: «малайзійський «Боїнг» на сході України був збитий ракетою класу «земля повітря». Однак, цей «звіт» містить сфальсифіковані зображення і нестиковки.

Як повідомили журналісти «Новой газеты», у їхньому розпорядженні опинився суворо конфіденційний документ під назвою «Результат експертної оцінки за фактом розслідування авіакатастрофи «Боїнгу 777» (рейс МН17) 17.07.2014 на Південному Сході України». І ця робота російських інженерів повинна бути направлена на адресу фахівців у Нідерландах, які займаються розслідуванням трагедії.

Із цього «дослідження» випливає, що літак, який прямував із Амстердама у столицю Малайзії Куала-Лумпур, був збитий ракетою, випущеною з установки «Бук», але не російської, а нібито української.

Публікуючи такий висновок російських інженерів, журналісти попередили, що не можуть дати своєї власної оцінки цьому дослідженню, бо вони не експертами в питаннях авіації, балістики і ракетобудування.

«Звіт російських інженерів щодо аварії MH17 ґрунтується на підроблених фото», – повідомили на сайті видання «Апостроф». Сайт посилається на дані СБУ, опубліковані ще 30 липня 2014 року, серед яких є й представлені «фотографії».


Службою безпеки України отримано дані космічної фотозйомки, що підтверджують факт фабрикування Міністерством оборони Російської Федерації матеріалів щодо катастрофи «Боїнгу 777» рейсу МН17, які були оприлюднені 21 липня 2014 року під час брифінгу генштабу Росії, заявив тоді керівник департаменту СБУ Віталій Найда на брифінгу в Службі безпеки України.

Порівняльний аналіз «російських даних» космічної зйомки ґрунтується на цифрових даних супутників. Можна констатувати, що так звані «російські докази» мають чисельні й відверті ознаки підробки і ретушування, або фотографії були відзняті російськими супутниками-шпигунами в інший час, задовго до теракту із збиттям «Боїнгу 777» рейсу MH17.

Саме 21 липня 2014 року деякі зображення, представлені на сайті «Новой газеты», били опубліковані, наприклад, у новині російського видання «РИА Новости».

На сайті Російської редакції Радіо Свобода у зв’язку з публікацією «Новой Газеты» представили 7 пунктів, які вказують на неточності і нестиковки згаданого «звіту».


На цю ж тему:

06.05.2015
Познер про критику Макаревича: «Поспішаю вам повідомити, що це повний фейк»

Журналіст не критикував Макаревича за ролик для українського каналу до Дня пам’яті далі
04.05.2015
Фейк ЗМІ Росії: «Шабаш відьом» підтримало Міноборони України

Цим журналісти «засвідчили» те, що «Україна йде стопами третього рейху» далі
04.05.2015
Російський фейк в українському медіапросторі живе 2-3 години – експерт

«Інформаційні війська» охоплюють мільйонну аудиторію – заступник міністра Артем Біденко далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG