Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі День перемоги святкували і з червоними маками, і з «георгіївськими стрічками»


Святкові заходи до Дня перемоги у Запоріжжі відбувалися у кількох місцях. Офіційна частина з участю керівництва області та міста, народних депутатів України, керівників великих підприємств відбулася на Алеї бойової слави, де пройшло урочисте покладання квітів. На захід прийшло близько тисячі мешканців міста.

Неформальні святкові заходи також відбувалися у парку Перемоги. Для мешканців міста була влаштована виставка ретро-автомобілів, виступи творчих колективів, майстер-класи з плетіння маск-сіток та надання першої медичної допомоги.

На обох заходах були присутні люди як з червоними маками, так і з «георгіївськими стрічками», однак конфліктних ситуацій удалось уникнути. Зокрема, напередодні свят запорізькі активісти звернулися до городян через соцмережі з проханням толерантно ставитися до ветеранів та людей похилого віку, які, можливо, вдягнуть на День перемоги «георгіївські стрічки», аби не провокувати громадське протистояння.

До забезпечення громадського порядку у місті поряд з правоохоронцями були залучені представники громадських організацій, як-то «Самооборона майдану Запоріжжя» тощо.

XS
SM
MD
LG