Доступність посилання

ТОП новини

Польські фани на матчі з реґбі розмістили банер із ксенофобськими закликами щодо України


Стадіон у Любліні, 9 травня 2015 року (фото з сайту Польського радіо, автор Maciej Kaczanowski)
Стадіон у Любліні, 9 травня 2015 року (фото з сайту Польського радіо, автор Maciej Kaczanowski)

Під час матчу з реґбі між збірними Польщі та України, що відбувся напередодні у польському місті Люблін, тамтешні фани розмістили на стадіоні банер із ксенофобськими закликами щодо України. Про це повідомляє Польське радіо.

На одному з таких плакатів було написано: «Львів повернемо, бандерівців вб’ємо». Написи були зроблені польською та українською мовами.

Як передає Польське радіо, на матчі був присутній заступник міського голови Любліна Кшиштоф Коморський. Після телефонного дзвінка в муніципалітет, було дано доручення охороні стадіону зняти банери з образливим змістом. Однак охоронці відмовилися це зробити через можливі провокації з боку фанів та відсутність засобів активної протидії в разі заворушень на кшталт сльозогінного газу. Поліція також вирішила не втручатися, бо «причин для з’ясування обставин не було».

В ситуацію втрутилося п’ятеро жінок, які були на матчі. Вони зірвали банери під викрики фанів, але ніхто їм не перешкоджав.

На сайті Федерації реґбі України про інцидент не повідомляють, лише зауважують, що в рамках матчу Кубка Європейських націй з регбі-2015 збірна України перемогла польську команду з рахунком 17:20.

Минулої суботи у Польщі в містечку Кнуруві під час футбольного матчу сталися заворушення, влаштовані невдоволеними результатом гри фанами, одна людина загинула.

XS
SM
MD
LG