Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура просить позбавити недоторканності депутатів Клюєва і Мельничука


Генеральний прокурор Віктор Шокін повідомив, що Генпрокуратура підозрює у скоєнні низки кримінальних злочинів двох народних депутатів і внесла до Верховної Ради подання про зняття з них недоторканності.

За його словами, йдеться про Сергія Клюєва і Сергія Мельничука. Генеральна прокуратура просить парламент дати згоду на притягнення їх до кримінальної відповідальності, а щодо Мельничука, колишнього командира батальйону «Айдар», – також на затримання й арешт.

Як сказав Шокін, Клюєва підозрюють за статтею Кримінального кодексу про шахрайство, привласнення чи розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та зловживання владою або службовим становищем, а щодо Мельничука статей так багато, що перелічувати їх надто довго – головна з них, про бандитизм, стосується створення злочинної організації.

За словами генпрокурора, в разі визнання вини за цими статтями Клюєву, депутатові від «Опозиційного блоку» і колишньому провідному регіоналові, може загрожувати понад 10 років позбавлення волі, а Мельничукові, який пройшов до парламенту від Радикальної партії Олега Ляшка, члена владної коаліції – аж до довічного позбавлення волі.

При цьому Шокін додав, що, можливо, це не про останні подання, які вносить генеральний прокурор про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів.

Іще у квітні деякі депутати і журналісти заявляли, що Генеральна прокуратура готує подання про позбавлення недоторканності семи народних депутатів – п’яти від коаліції і двох опозиціонерів. Тоді в Генпрокуратурі заявляли, що таких подань не готують.

Наприкінці березня Генеральна прокуратура поінформувала, що підозрює народного депутата Сергія Мельничука в залученні бійців «Айдару» до викрадення директора підприємства «Укрспирт» Михайла Лабутіна. Мельничук тоді заперечив причетність до цього.

XS
SM
MD
LG