Доступність посилання

ТОП новини

Прес-центр АТО: українські військові повідомляють ОБСЄ про обстріл сепаратистами Дзержинська


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Українські військові повідомили представників Організації з безпеки і співпраці в Європі про обстріли проросійськими сепаратистами українських населених пунктів, повідомили у прес-центрі штабу антитерористичної операції.

Зокрема, представники України у Спільному центрі контролю і координації поінформували представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні про обстріл міста Дзержинська Донецької області, мовиться в повіломленні.

Осколки мін калібру 82 і 120 мм, а також артилерійських снарядів калібру 122 мм були зібрані українськими спостерігачами СЦКК після нічного обстрілу приватного сектору в Дзержинську в ніч із 12 на 13 травня, було задокументовано понад 80 фактів розривів та численні пошкодження житлових та адміністративних будівель, мовиться в повідомленні.

Цей випадок, як і інші численні факти, «свідчить про безупинні порушення терористами мінських домовленостей» щодо відведення від лінії розмежування сторін конфлікту важкого озброєння калібру понад 100 міліметрів, заявили у прес-центрі.

На лінії контакту сторін конфлікту в частині сходу України тривають перестрілки й бойові сутички, також і з застосуванням важкої техніки, незважаючи на оголошений іще в середині лютого режим припинення вогню і вимогу відвести таку техніку. Сторони звинувачують у порушеннях і провокаціях одна одну.

XS
SM
MD
LG