Доступність посилання

ТОП новини

Росія заявляє, що затримані в Україні росіяни – вже не військові


Відеокадр із одним із затриманих на Луганщині росіян на прес-конференції в Києві, 18 травня 2015 року
Відеокадр із одним із затриманих на Луганщині росіян на прес-конференції в Києві, 18 травня 2015 року

Речник Міністерства оборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков заявив, що затримані в перебігу бою на Луганщині громадяни Росії, капітан Євген Єрофеєв і сержант Олександр Александров, на момент затримання вже не були військовослужбовцями Збройних сил Росії, хоча були ними раніше.

Він висловив сподівання, що затриманих найближчим часом звільнять.

Крім того, заявив генерал, до міністерства звернулося керівництво російської Асоціації ветеранів військ спецпризначення з проханням зв’язатися з Генштабом в Україні «з метою припинити знущання з їхніх поранених товаришів із боку працівників СБУ в перебігу вибивання вигідних зізнань».

Днями біля міста Щастя на Луганщині, на підконтрольній Україні території, за повідомленнями, були затримані під час бою двоє росіян, капітан Євген Єрофеєв і сержант Олександр Александров. Вони назвалися військовослужбовцями загону спецпризначення Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Росії з частини, що базується в місті Тольятті.

Обидва були під час бою поранені, українська сторона надала їм медичну допомогу. Нині вони перебувають у шпиталі в Києві, повідомив начальник Генерального штабу Збройних сил України генерал Віктор Муженко.

Помічник державного секретаря США Вікторія Нуланд в перебігу візиту до Росії високо оцінила заяви влади України про ставлення до затриманих капітана і сержанта. Дуже важливо, що влада заявила, що їм надають добрий медичний догляд і що до них допустять представників Міжнародного комітету Червоного Хреста, як і передбачає Женевська конвенція, сказала вона на прес-конференції в Москві.

На цю ж тему:

18.05.2015
Росія: в місті Тольятті протестують проти участі російських військ у конфлікті в Україні

Із Тольятті кожні півтора місяця відправляють до України бригади спецпризначенців – правозахисники далі
18.05.2015
Бойовики намагалися знищити затриманих військових Росії – Генштаб ЗСУ

Нових російських полонених обмінювати не планують – Служба безпеки України далі
18.05.2015
Полон військових Росії затьмарив консультації Москви, Києва і Брюсселя щодо ЗВТ

Росія більше не заперечує ні тексту угоди, ні дати впровадження вільної торгівлі між Україною і ЄС – Клімкін далі
XS
SM
MD
LG