Доступність посилання

ТОП новини

Після переговорів із Керрі та Нуланд Кремль готує нову атаку на Україну – посол Литви у США


Джон Керрі та Вікторія Нуланд в Женеві, 17 квітня 2014 року
Джон Керрі та Вікторія Нуланд в Женеві, 17 квітня 2014 року

Війна в Україні протриває мінімум 3 і максимум 6 років – екс-посол США

Нещодавні візити Джона Керрі та Вікторії Нуланд до Росії зазнали чимало критики у Конгресі США, у дипломатичних колах. Законодавці та дипломати у Вашингтоні називають ініціативу Державного департаменту США щодо переговорів з Путіним виявом слабкої політики. Про це вони розповіли «Голосу Америки» у кулуарах святкування 75-річчя Українського конгресового комітету Америки.

Тема нещодавніх візитів високопосадовців Держдепартаменту США до Росії стала ложкою дьогтю під час святкування у Конгресі США 75-річчя УККА – Українського конгресового комітету Америки.

«Ми дуже стурбовані цим, на цю тему ми вже проводили зустрічі із конгресменами, – розповідає Тамара Галло-Олексій, президент УККА. – Слава Богу, ми маємо надзвичайну підтримку і республіканців, і демократів. Вони нас дуже підтримують, але проблеми, очевидно, є з нашою адміністрацією».

Щоб переконати Адміністрацію президента Барака Обами змінити ліберальну політику стосовно Росії, посол Литви у США закликає об’єднатися усі європейські громади США.

«Усі громади іммігрантів, усі громадські організації повинні об’єднатись і лобіювати з усіх сил. Ми маємо вийти на вулиці і показати нашу силу, ми маємо мільйони людей-вихідців з посттоталітарних країн. Всі вони повинні вимагати від Сполучених Штатів захистити ці цінності, на яких була заснована ця країна понад 200 років тому», – зазначив Жиґімантас Павіліоніс, надзвичайний та повноважний посол Литви у США.

Після останніх американсько-російських переговорів, на думку литовського посла, від Росії варто чекати нової агресії.

Переговори з владою у Москві ведуть до поразки. Коли росіяни, чи то пак КГБісти, бачать, що ми йдемо на переговори, вони атакують. Слабкість провокує Росію
Жиґімантас Павіліоніс

«Переговори з владою у Москві ведуть до поразки. Коли росіяни, чи то пак КГБісти, бачать, що ми йдемо на переговори, вони атакують. Слабкість провокує Росію. І я боюся, що після цих переговорів, будуть нові атаки», – застерігає дипломат.

Небезпечні тенденції в цьому бачить і конгресмен-демократ від Пенсильванії Брендан Бойль. «Я не думаю, що візит до Росії може бути продуктивним, якщо слова не підтверджуються діями», – каже законодавець.

«Багато з нас у Конгресі публічно підтримують Україну і наполягаємо, що підтримка США має бути доповнена економічною допомогою, військовою, це може бути більш результативним, ніж той самотній візит. Якщо ми зараз не допоможемо Україні себе захистити, нас чекає небезпечний шлях у взаєминах із Володимиром Путіним», – наголошує Брендан Бойль.

Водночас, представник Державного департаменту США наполягає, що останні візити Джона Керрі та Вікторії Нуланд до Росії були спробою домогтись імплементації Мінських угод.

Ми не думаємо, що переговори – це демонстрація слабкості
Ерік Рубен

«Ми не думаємо, що переговори – це демонстрація слабкості. Ми вважаємо переговори способом розв’язати конфлікт. Прагнення до діалогу не означає наявність слабкості», – сказав в інтерв’ю «Голосу Америки» Ерік Рубен, заступник помічника держсекретаря США.

Колишній посол в Україні Джон Гербст натомість вважає, що чим швидше Захід стане активним у розв’язанні конфлікту, тим швидше закінчиться війна.

Україна виграє цю битву
Джон Гербст

«Україна виграє цю битву. Якщо Захід прокинеться і наступний американський президент зрозуміє цю кризу, перемога прийде через 3-5 років. Якщо ж не прокинеться, війна триватиме 5-6 років», – каже посол Гербст.

Наприкінці святкування річниці УККА посол підсумував, що Україна таки подолає усі труднощі , із допомогою Заходу це може статись набагато швидше.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG