Доступність посилання

ТОП новини

Президент нагороджує звільненого з полону Олега Кузьміних орденом «За мужність»


Олег Кузьміних
Олег Кузьміних

Президент Петро Порошенко нагородив підполковника Олега Кузьміних, командира «кіборгів» у Донецькому аеропорті, який був звільнений із полону сепаратистів, орденом «За мужність».

«Дякую нашому «кіборгу» Олегу Кузьміних за високий бойовий дух і відвагу. З великою приємністю потиснув Олегові руку і вручив йому орден «За мужність». Такими воїнами мають гордитися не лише їхні діти, але і всі українці!» – написав президент у фейсбуці.

«Ми своїх не кидаємо! Ми і далі боротимемося за життя кожного українського Героя і повертатимемо своїх додому», – наголосив Порошенко.

Як повідомила невістка визволеного Олена Кузьміних, уранці Олег Кузьміних пройшов обстеження в одній із київських лікарень і зараз разом із братом Сергієм Кузьміних уже їде додому до Житомира, де на нього чекають батьки та дружина.

Олена Кузьміних також писала у фейсбуці, що мати Олега годинами вистоювала на колінах і молилася за сина, а батько потрапив до лікарні з важкою хворобою серця.

У п’ятницю, 22 травня, ввечері голова держави повідомив про визволення Кузьміних із полону і заявив, що «нашого воїна звільнили, а не обміняли».

Тим часом журналісти і волонтери, причетні до визволень українських полонених і їхніх обмінів на сепаратистів, висловлювали певний сумнів у цьому, бо, за їхніми даними, спершу передбачався саме обмін кількох військових на кількох сепаратистів.

Також наразі не ясно, чи відбулося попередньо плановане звільнення ще кількох українських військових.

Підполковник Олег Кузьміних, командир 90-го штурмового батальйону 81-ї десантної бригади, брав участь в обороні донецького аеропорту і потрапив у полон до сепаратистів 20 січня цього року. 22 січня сепаратисти провели його й інших полонених українських захисників аеропорту принизливим маршем у Донецьку.

XS
SM
MD
LG