Доступність посилання

ТОП новини

Під Кабміном «зарезервували місця на цвинтарі» для ВІЛ-інфікованих


Під Кабміном «забронювали місця на цвинтарі» для ВІЛ-інфікованих
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:40 0:00

Активісти «Всеукраїнської мережі людей, що живуть з ВІЛ», благодійного фонду «Пацієнти України» і «Центру протидії корупції» пікетували будівлю уряду з вимогою негайно закупити препарати антиретровірусної терапії для людей з ВІЛ. За даними активістів, наявний запас ліків закінчиться 15 червня.

За словами голови координаційної ради «Всеукраїнської мережі ЛЖВ» Володимира Жовтяка, постачання гальмує фірма-посередник, вимагаючи компенсацію за зміну валютного курсу, і для переговорів з нею потрібне особисте втручання прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.

«Ми знаємо точно, що компанія-виробник виробила ці ліки, і вони чекають відправки в Україну вже півроку», – зауважив Жовтяк.

Активісти встановили «надгробки» і обгородили територію на схилах у Маріїнському парку, яку, як заявили протестувальники, вони «бронюють» для близько 30 тисяч ВІЛ-позитивних людей, які донині отримували антиретровірусну терапію в Україні.

Вчора представники МОЗ України заявили, що перерозподілили препарати між пацієнтами, і їх вистачить до кінця червня.

У пацієнтських організаціях кажуть, однак, що заміна препаратів може нашкодити людям, бо вони не зможуть в разі чого перейти до попередньої схеми лікування.

XS
SM
MD
LG