Доступність посилання

ТОП новини

Після Мар’їнки Росія може забути про скасування санкцій (світова преса)


Путін нещодавно оголосив росіянам, що найгірше вже позаду, і російська економіка почне покращуватися ще до 2017 року

Росія може забути про скасування європейських санкцій після подій у Мар’їнці, пише кореспондент Quartz. Тим часом, журналіст Christian Science Monitor повідомляє про те, як Україна звільняє державтоінспекторів, які беруть хабарі. А американський сенатор Роб Портман написав, що США має переосмислити свою непрацюючу стратегію щодо України.

Після подій у Мар’їнці Росія може забути про скасування європейських санкцій у найближчий час, пише кореспондент американського інтернет-видання Quartz Стів ЛіУайн. ЄС має обговорювати можливість продовження санкцій наприкінці липня і, здається, російський президент Володимир Путін сподівався на їхнє скасування, пише кореспондент.

Путін нещодавно оголосив росіянам, що найгірше вже позаду, і російська економіка почне покращуватися ще до 2017 року. «Але ключовим фактором завжди залишався час. Якщо ціни на нафту зростуть, а санкції скасують до кінця року, Росія може вийти з кризи з синцями, але відносно здоровою», – зазначає ЛіУайн.

По-перше, Путін намагався переманити на свій бік декого з європейських лідерів, знаючи, що для продовження режиму санкцій усі 28 членів ЄС мають підтримати це рішення. Але Європейський парламент 2 червня заборонив представнику Росії у Брюсселі відвідувати сесії. А американська газета Wall Street Journal повідомила, що ЄС, напевно, продовжить режим санкцій, допоки Росія не відведе свої війська з України.

«І заборона, і стаття Wall Street Journal з’явились за день до відновлення бойових дій в Україні. З новим загостренням, кінець санкцій здається ще менш імовірним», – підсумовує кореспондент.

Quartz: «Після сьогоднішнього Росія може забути про скасування санкцій Європою найближчим часом»

Україна звільняє державтоінспекторів, які беруть хабарі, пише кореспондент впливової американської газети Christian Science Monitor Сабра Ейрс. Натомість, західні інструктори сьогодні тренують близько 2000 осіб, які стануть соціально-орієнтованою автоінспекцією та залишать корупцію в минулому.

«У країні, де корупція процвітає так, як в Україні, запровадження реформ у ДАІ може здаватися банальним. Однак, прибічники реформи кажуть, що це може бути саме те, чого держава сьогодні потребує. У щоденному житті українці більше відчувають на собі ефекти корупції у невеликих масштабах, коли, наприклад, платять хабар, щоб не отримувати штраф», – пише кореспондент.

Вже 1 липня нові державтоінспектори мають вийти на роботу на вулицях Києва. Із 30 тисяч бажаючих отримати роботу дісталась вона лише 2 тисячам. Кандидати мали успішно пройти фізичні іспити, а також тести на здібність.

«Стара модель ДАІ, коли офіцери стояли на узбіччі, буде скасована. Натомість, патрульні підрозділи будуть практично такими, як у США, де вони реагують на виклики мешканців міста, наприклад, на випадки побутового насильства, перевищення швидкості або бійки на вулицях», – пише видання.

Нові «ДАІшники» отримуватимуть близько 8000 гривень, замість 2000 на місяць. Міністерство внутрішніх справ планує розширити ініціативу до інших великих міст, у тому числі, Одеси, Львова та Харкова, у найближчий час.

Christian Science Monitor: «Начисто? Україна позбувається усіх своїх даїшників, голодних на хабарі»

США мають переосмислити свою непрацюючу стратегію щодо України, пише сенатор Роб Портман на сторінках американської газети Wall Street Journal. На його думку, американський президент Барак Обама хоче, щоб конфлікт залишався поза увагою газет, але не хоче вживати цілеспрямованих заходів для його врегулювання.

«Невдале припинення вогню демонструє ефективність російської стратегії та слабкість західного підходу. І Мінську-1, і Мінську-2 не бракує процесів і процедур, які сприяють мирному врегулюванню. Однак, вони не мають жодних надійних засобів забезпечити виконання цих угод», – пише сенатор.

Він засуджує «ембарго» Обами на зброю для України, яка її потребує, щоб вести переговори про мир з Росією. «Просто сказати, що припинення вогню діє, недостатньо», – підсумовує він.

  • Зображення 16x9

    Анна Шаманська

    Працюю на телеканалі «Настоящее время», створеному Радіо Свобода з участю «Голосу Америки», з 2015 року. Відіграла важливу роль у трансформації каналу у впізнаваний онлайн-бренд в пострадянських країнах. Стала однією із перших авторів коротких експлейнерів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG