Доступність посилання

ТОП новини

Український боєць: заяви для телебачення Росії зробив під тиском


Роман Марченко
Роман Марченко

«Зводили курок, клацали над головою, говорили, що я терорист і що мене потрібно розстріляти»

Російське агентство «РИА-Новости» повідомило у понеділок, що в угрупованні «ДНР» спростовують інформацію про передачу військовополоненого Збройних сил України Романа Марченко українській стороні. Однак, о 15:00 боєць взяв участь у прес-конференції в місті Краматорськ, яке контролюють українські військові, та розповів що під тиском робив заяви для російського телебачення.

У понеділок російські ЗМІ, зокрема агентство «РИА-Новости», повідомили, що так званий «омбудсмен» угруповання «ДНР» заперечує передачу українського військового Романа Марченко, взятого напередодні у полон.

«Омбудсмен» самопроголошеної «Донецької народної республіки» Дар’я Морозова спростувала інформацію про передачу Києву вояка Збройних сил України, взятого в полон під Мар’їнкою. Раніше радник міністра оборони України Василь Будик заявив про звільнення військовослужбовця Романа Марченка, який потрапив у полон до «ополченців» під час зіткнення в Мар’їнці. Пізніше вона уточнила інформацію і підтвердила, що полоненого українським силовикам не передавали. «Ніякої передачі полонених не було», – сказала вона», – повідомили на сайті агентства.

Однак, на офіційній сторінці прес-центру АТО у Facebook у понеділок було анонсовано прес-конференцію за участю бійця Збройних сил України Романа Марченка. Про те, що боєць був присутній у понеділок на прес-конференції у Краматорську свідчать фото і відео з події.

Відео прес-центру АТО
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:44 0:00


Раніше речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко повідомив, що Роман Марченко під тиском бойовиків угруповання «ДНР» був змушений зробити низку неправдивих заяв про події під Мар’їнкою. Йдеться про заяви бійця які поширили російські канали, наприклад Russia Today.

Як повідомляє український портал «Думская», у понеділок Роман Марченко розповів, що заяви російському телебаченню вимушений був зробити під тиском бойовиків.

«Зводили курок, клацали над головою, говорили мені, що я терорист і що мене потрібно розстріляти. Потім змусили наговорити на відеокамеру те, що ви бачили. Що нібито наступати перші почали українці, що були великі втрати, що бойовий дух у наших солдатів низький і так далі. Зараз я говорю правду, це все було зроблено, щоб нас звинуватити в цій провокації. Вони говорили, що дійдуть і до мого будинку, що дані мої є і що може бути все. Мовляв, ні мені, ні моїй родині жити не доведеться», – розповів Роман Марченко.

Окрім того, ще раніше в мережі було доступне відео, де деякі відповіді Романа Марченка відрізняються від тих, які поширили російські канали. Зокрема, бійця запитували про ставлення бійців ВСУ до мирних мешканців. Боєць відповів, що мирних жителів вони не ображали, і ті іноді ходили до них за їжею.


На тему дезінформації:

04.06.2015
Фейк: «Кібер-Беркут» розкрив інструкції США для України

Та продемонстрував «зомбо-методичку», яку буцімто розробили в США далі
02.06.2015
Звіт про «Боїнг», опублікований в «Новой газете», міг зробити концерн «Алмаз-Антей» – засновник Bellingcat

Адже зображення вказують на одну і ту саму місцевість далі
01.06.2015
Деза дня: Військова операція США проти ФІФА та фейкова сторінка Саакашвілі

«Що було особливо дивно, твіти почали підхоплювати інформаційні агентства» – автор фейкової сторінки Саакашвілі далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG