Доступність посилання

ТОП новини

Пожежа під Києвом. Живий блог

16 резервуарів охоплені полум’ям. У результаті пожежі загинула одна людина, 14 поранені, повідомляють у МВС. Відкрито провадження за статтею «порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах».

Місцеві мешканці скаржаться на владу та медиків, адже не отримують від них жодних рекомендацій для мінімізації наслідків пожежі.

10-11 Червня у більшій частині Київської області очікується ндзвичайна пожежна небезпека 5-го класу, повідомляє Васильківська міська рада.

"Пожежа у Василькові несе загрозу ще через військовий арсенал, розташований за 50 метрів", - секретар Ради національної безпеки й оборони ​Олександр Турчинов.

Загиблий на нафтобазі Артур Арустамян, 38-річний батько двох дітей

Українці відкликаються на прохання активістів

ДСНС: із 2-кілометрової зони біля пожежі під Києвом евакуюють населення

Через пожежу на нафтобазі у Васильківському районі на Київщині рятувальники вирішили провести тимчасове відселення людей із 2-кілометрової зони, а також підготуватися у разі поширення пожежі до відселення з 10-кілометрової зони. Про це повідомив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій України Микола Чечоткін.

«Наразі розпочалася локалізація пожежі. Для нарощування сил і засобів залучено рятувальників із Житомирської, Черкаської, Чернігівської областей, які наразі здійснюють моніторинг ситуації. Основні зусилля спрямовані на недопущення поширення вогню в бік військової частини, що розташована за 50 метрів від межі пожежі», – цитує Чечоткіна прес-служба ДСНС.

За його словами, ситуація повністю контрольована і явної загрози для життя людей немає, проте існує ймовірність повторення вибухів.

Порошенко закликав скликати штаб ліквідації наслідків катастрофи у Василькові

Президент Петро Порошенко доручив виконувачу обов’язків прем’єр-міністра В’ячеславу Кириленку негайно скликати штаб ліквідації наслідків катастрофи у Василькові. А також перевірити всі об’єкти на техногенну безпеку і посилити їхній захист, про це речник президента Святослав Цеголко повідомив у Facebook.

Державна комісія з техногенно-екологічної небезпеки визначила небезпечну зону радіусом 10 км від епіцентру пожежі

За інформацією Васильківської міської ради, в цій зоні є велика ймовірність забруднення повітря продуктами горіння паливно-мастильних матеріалів, що несуть загрозу здоров’ю людей. ​

Мешканцям радять без крайньої потреби не виходити з осель, тримати закритими вікна, утриматися від споживання будь-якої городини (овочів та фруктів з власних городів), не потрапляти під дощі.

Екологічна ситуація покращиться після того, як пройдуть дощі, які очистять забруднену атмосферу, йдеться на сайті міської ради.

У Васильківській ЦРЛ не вистачає питної води

Мер Києва Віталій Кличко на місці пожежі

"Такої катастрофи, як під Києвом, повторитися не повинно!​"

Міноборони евакуйовує військову частину поблизу палаючої нафтобази на Київщині

Міністерство оборони евакуйовує військову частину поблизу палаючої нафтобази під Васильковим на Київщині. Про це Радіо Свобода повідомила речник Міноборони Вікторія Кушнір.

За її словами, наразі робиться все, щоб унеможливити поширення вогню на територію військової частини.

Пожежа почалася 8 червня у другій половині дня. Спочатку рятувальники повідомляли про чотири охоплені полум’ям резервуари. Сьогодні вранці, за даними, ДСНС, горять 16 резервуарів. Сьогодні ж на місці пожежі стався вибух. У результаті пожежі загинула одна людина, 14 поранені, повідомляють у МВС.

МВС відкрило провадження за статтею «порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах».

Під Києвом через пожежу був чорний дощ.

Компанія «БРСМ-нафта»: основна версія пожежі на нафтобазі – навмисний підпал

У компанії «БРСМ-нафта» основною версією пожежі на нафтобазі під Васильковим на Київщині називають навмисний підпал. Про цедиректор департаменту стратегічного маркетингу «БРСМ-Нафта» Олександр Мельничук.

«Як основну версію інциденту ми розглядаємо навмисний підпал, і не виключаємо, що загоряння нафтопродуктів на нафтобазі сталася в результате терористичного акту», – зазначив він.

Раніше радник голови МВС України Зорян Шкіряк заявив, що слідство розглядає декілька версій причин масштабної пожежі і потужного вибуху на нафтобазі «БРСМ-нафта». Він зазначив, що однією з основних причин можуть бути грубі порушення правил зберігання нафтопродуктів, також розглядаються технічна складова і навмисний підпал. Остаточно це з’ясує слідство, додав Шкіряк.

Постраждалим МНСникам потрібна кров

Активісти заявляють, що наразі ліків вистачає, однак постраждалим потрбіна кров, перев'язочні матеріали, новокаїн і катетери.

Гвардійці приступили до виконання покладених завдань на території нафтосховища

Територія пожежі наразі оточена, забезпечується контрольно-перепускний режим та здійснюються заходи щодо упередження можливих деструктивних дій, спрямованих на погіршення ситуації.

Через пожежу на нафтобазі евакуюють населення найближчих сіл – МВС

Міністерство внутрішніх справ України повідомляє про евакуацію населення із найближчих сіл через пожежу на нафтобазі у Васильківському районі Київської області.

За повідомленням, зокрема йдеться про села Крячки і Кобці.

За даними МВС, внаслідок пожежі 1 людина загинула і 14 поранених, сім із них – працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Васильківська міська рада закликає населення не панікувати

Згідно з повідомленням на сайті міської ради, на місці присутні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та голова Київської обласної державної адміністрації Володимир Шандра.

Міська рада просить населення не панікувати, а також зачинити вікна і обмежити присутність дітей на вулицях.

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG