Доступність посилання

ТОП новини

Пожежа під Києвом. Живий блог

16 резервуарів охоплені полум’ям. У результаті пожежі загинула одна людина, 14 поранені, повідомляють у МВС. Відкрито провадження за статтею «порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах».

Відео користувача YouTube. Очевидець пише, що горять машини швидкої та пожежників

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пише:

У мережі з'явилося відео палаючої нафтобази під Києвом з висоти пташиного польоту. Ролик був знятий ще до вибуху, який стався на нафтобазі сьогодні вранці.

Видання "Обозреватель" отримало ексклюзивне відео від представників васильківської самооборони "Відсіч", яке було зроблено з висоти пташиного польоту за допомогою безпілотного літального апарату.

Ведуча Радіо Свобода Ірина Штогрін сфотографувала дим від пожежі: "Оце так з мого порогу - вітер посилюється. Горить нафтобаза"

За тривогою піднята Нацгвардія, 400 військових вирушили до Василькова. В першу чергу вони очеплять територію. Аби туди не потрапляли сторонні люди.

На місце пожежі під Києвом приїхав секретар РНБО

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов перебуває на місці пожежі в нафтосховищі у Київській області, повідомляє його прес-служба.

За повідомленням, Турчинов «здійснює оперативну координацію дій силовиків і підрозділів Нацгвардії та ДСНС при гасінні пожежі».

Пожежа на нафтобазі "БРСМ" у Василькові неподалік від Києва підбирається до сусідньої нафтобази "КЛО", повідомляє ТСН.

Про це заявив директор департаменту стратегічного маркетингу "БРСМ-Нафта" Олександр Мельничук.

"До теперішнього часу вогонь загасити так і не вдалося, горить уся нафтобаза... Вогонь практично підійшов до нафтобази "КЛО", розташованої по сусідству. Ми робимо все можливе, вночі привезли 40 тис. кг піноутворювальної суміші. Пожежні служби виявилися не в змозі впоратися навіть на початковій стадії пожежі", - наголосив він.

Однією з основних причин масштабноі пожежі і потужного вибуху на нафтобазі "БРСМ - нафта" під Васильковим, можуть бути грубі порушення правил зберігання нафтопродуктів, написав у Facebook радник голови МВС Зорян Шкіряк.

Одна людина загинула, семеро у лікарні - ВВС

Один працівник нафтобази у Київській області, де триває пожежа, помер у лікарні від опіків, ще один шпиталізований із отруєнням чадним газом - повідомляє міліція.

Шестеро пожежників також постраждали та перебувають у лікарні. Про це заявила Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Станом на 11 годину дня з трьома рятувальникам немає зв'язку, пише ВВС.

Мер Києва виїхав на місце пожежі

Віталій Кличко виїхав у Васильківський район, щоб проконтролювати роботу київських служб, задіяних у ліквідації пожежі​, йдеться на його сторінці у Facebook.

Васильківська міська рада закликає населення не панікувати

Згідно з повідомленням на сайті міської ради, на місці присутні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та голова Київської обласної державної адміністрації Володимир Шандра.

Міська рада просить населення не панікувати, а також зачинити вікна і обмежити присутність дітей на вулицях.

Через пожежу на нафтобазі евакуюють населення найближчих сіл – МВС

Міністерство внутрішніх справ України повідомляє про евакуацію населення із найближчих сіл через пожежу на нафтобазі у Васильківському районі Київської області.

За повідомленням, зокрема йдеться про села Крячки і Кобці.

За даними МВС, внаслідок пожежі 1 людина загинула і 14 поранених, сім із них – працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Гвардійці приступили до виконання покладених завдань на території нафтосховища

Територія пожежі наразі оточена, забезпечується контрольно-перепускний режим та здійснюються заходи щодо упередження можливих деструктивних дій, спрямованих на погіршення ситуації.

Постраждалим МНСникам потрібна кров

Активісти заявляють, що наразі ліків вистачає, однак постраждалим потрбіна кров, перев'язочні матеріали, новокаїн і катетери.

Компанія «БРСМ-нафта»: основна версія пожежі на нафтобазі – навмисний підпал

У компанії «БРСМ-нафта» основною версією пожежі на нафтобазі під Васильковим на Київщині називають навмисний підпал. Про цедиректор департаменту стратегічного маркетингу «БРСМ-Нафта» Олександр Мельничук.

«Як основну версію інциденту ми розглядаємо навмисний підпал, і не виключаємо, що загоряння нафтопродуктів на нафтобазі сталася в результате терористичного акту», – зазначив він.

Раніше радник голови МВС України Зорян Шкіряк заявив, що слідство розглядає декілька версій причин масштабної пожежі і потужного вибуху на нафтобазі «БРСМ-нафта». Він зазначив, що однією з основних причин можуть бути грубі порушення правил зберігання нафтопродуктів, також розглядаються технічна складова і навмисний підпал. Остаточно це з’ясує слідство, додав Шкіряк.

Під Києвом через пожежу був чорний дощ.

Міноборони евакуйовує військову частину поблизу палаючої нафтобази на Київщині

Міністерство оборони евакуйовує військову частину поблизу палаючої нафтобази під Васильковим на Київщині. Про це Радіо Свобода повідомила речник Міноборони Вікторія Кушнір.

За її словами, наразі робиться все, щоб унеможливити поширення вогню на територію військової частини.

Пожежа почалася 8 червня у другій половині дня. Спочатку рятувальники повідомляли про чотири охоплені полум’ям резервуари. Сьогодні вранці, за даними, ДСНС, горять 16 резервуарів. Сьогодні ж на місці пожежі стався вибух. У результаті пожежі загинула одна людина, 14 поранені, повідомляють у МВС.

МВС відкрило провадження за статтею «порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах».

Мер Києва Віталій Кличко на місці пожежі

"Такої катастрофи, як під Києвом, повторитися не повинно!​"

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG