Доступність посилання

ТОП новини

Пожежа під Києвом. Живий блог

16 резервуарів охоплені полум’ям. У результаті пожежі загинула одна людина, 14 поранені, повідомляють у МВС. Відкрито провадження за статтею «порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах».

У Васильківській ЦРЛ не вистачає питної води

Державна комісія з техногенно-екологічної небезпеки визначила небезпечну зону радіусом 10 км від епіцентру пожежі

За інформацією Васильківської міської ради, в цій зоні є велика ймовірність забруднення повітря продуктами горіння паливно-мастильних матеріалів, що несуть загрозу здоров’ю людей. ​

Мешканцям радять без крайньої потреби не виходити з осель, тримати закритими вікна, утриматися від споживання будь-якої городини (овочів та фруктів з власних городів), не потрапляти під дощі.

Екологічна ситуація покращиться після того, як пройдуть дощі, які очистять забруднену атмосферу, йдеться на сайті міської ради.

Порошенко закликав скликати штаб ліквідації наслідків катастрофи у Василькові

Президент Петро Порошенко доручив виконувачу обов’язків прем’єр-міністра В’ячеславу Кириленку негайно скликати штаб ліквідації наслідків катастрофи у Василькові. А також перевірити всі об’єкти на техногенну безпеку і посилити їхній захист, про це речник президента Святослав Цеголко повідомив у Facebook.

ДСНС: із 2-кілометрової зони біля пожежі під Києвом евакуюють населення

Через пожежу на нафтобазі у Васильківському районі на Київщині рятувальники вирішили провести тимчасове відселення людей із 2-кілометрової зони, а також підготуватися у разі поширення пожежі до відселення з 10-кілометрової зони. Про це повідомив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій України Микола Чечоткін.

«Наразі розпочалася локалізація пожежі. Для нарощування сил і засобів залучено рятувальників із Житомирської, Черкаської, Чернігівської областей, які наразі здійснюють моніторинг ситуації. Основні зусилля спрямовані на недопущення поширення вогню в бік військової частини, що розташована за 50 метрів від межі пожежі», – цитує Чечоткіна прес-служба ДСНС.

За його словами, ситуація повністю контрольована і явної загрози для життя людей немає, проте існує ймовірність повторення вибухів.

Українці відкликаються на прохання активістів

Загиблий на нафтобазі Артур Арустамян, 38-річний батько двох дітей

"Пожежа у Василькові несе загрозу ще через військовий арсенал, розташований за 50 метрів", - секретар Ради національної безпеки й оборони ​Олександр Турчинов.

10-11 Червня у більшій частині Київської області очікується ндзвичайна пожежна небезпека 5-го класу, повідомляє Васильківська міська рада.

Місцеві мешканці скаржаться на владу та медиків, адже не отримують від них жодних рекомендацій для мінімізації наслідків пожежі.

Версія про теракт не підтверджується – речник президента

Прес-секретар президента Святослав Цеголко повідомляє, що наразі версія про теракт на нафтобазі під Києвом не підтверджується.

«У найближчі години правоохоронці повинні доповісти результати розслідування щодо причин катастрофи. Поки що на підставі проведених слідчо-оперативних дій версія про теракт не підтверджується», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Виконувач обов’язків прем’єр-міністра В’ячеслав Кириленко повідомив про проведення екстреного засідання уряду щодо питань ліквідації пожежі.

Відео з місця подій

Пожежа на нафтобазі під Києвом
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:14 0:00

У Василькові не вистачає респіраторних масок

Волонтери закликають привезти респіраторні маски до району, постраждалого від пожежі. Маски треба міняти кожні 40 хвилин, кажуть активісти.

Журналіст Радіо Свобода Левко Стек знімає епіцентр пожежі дроном.

Геращенко: «БРСМ-нафта» отримувала попередження про невідповідність пожежним нормам

Радник голови МВС, народний депутат Антон Геращенко заявляє, що Державна служба з надзвичайних ситуацій України неодноразово виносила попередження компанії «БРСМ-нафта» у зв’язку з тим, що її об’єкти на нафтобазі не відповідають пожежним нормам.

«Проте необхідних дій не робилося», – написав Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

Він додав, що загалом на нафтобазі, за словами представників ДСНС, налічувалося 17 резервуарів ємністю 800 кубічних метрів і кілька десятків резервуарів меншої ємності. «Ємності, зважаючи на розпал сільськогосподарських робіт, були заповнені на 90%. Видно, що 800-кубові ємності для пального, розташовані на відстані 10-15 метрів один від одного. Зрозуміло, що якщо одна така ємність загориться, то в разі її вибуху, вибух інших ємностей неминучий», – наголосив радник глави МВС.

Декого пожежа не лякає

Міноборони: техніка на військовій частині поблизу палаючої нафтобази не пошкоджена

Техніка на військовій частині, яка розташована поблизу палаючої нафтобази під Васильковим на Київщині, не пошкоджена. Про це Радіо Свобода повідомив прес-офіцер Повітряних сил ЗСУ Роман Юрчило.

«Жодна техніка не пошкоджена. Та техніка, яка була найближче до стихії, евакуйована, а із зони, яка є безпечною, зараз, завдяки тому, що вщух вітер, проводяться заходи по евакуації решти авіаційної техніки та майна», – зазначив він.

«За прогнозами ДСНС, до вечора ситуація покращиться – догорять резервуари і небезпека вщухне тому що та відстань, яка є до військового аеродрому (на даний момент – близько 100 метрів), ще кілька годин тому була гірша, зараз ситуація покращилася…», – додав він.

За його словами,по периметру військової частини зроблено все, щоб унеможливити подальше поширення вогню на територію частини – викошена трава, викопані рови.

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG