Доступність посилання

ТОП новини

Пожежа під Києвом. Живий блог

16 резервуарів охоплені полум’ям. У результаті пожежі загинула одна людина, 14 поранені, повідомляють у МВС. Відкрито провадження за статтею «порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах».

ДСНС локалізувала пожежу на лісовому масиві поблизу палаючої нафтобази

Державна служба з надзвичайних ситуацій локалізувала пожежу на лісовому масиві поблизу палаючої нафтобази на Київщині.

«Станом на 14:30 поширення вогню на лісові масиви поблизу пожежі зупинено. На місці чергують 4 одиниці техніки ДСНС, які контролюють ситуацію», – йдеться в повідомленні ДСНС.

У відомстві також зазначають, що площа розповсюдження вогню на ліс була незначною (100-150 метрів).

Місцеві мешканці передають слова першого заступника голови Васильківської РДА Євгенія Червенка про поточну ситуацію.

За його словами, пожежі у лісі немає, як і на території військової частини та у селі Крячки. "Палають залишки паливних матеріалів на нафтобазі БРСМ", - повідомляють місцеві мешканці.

Сусіднє з нафтобазою БРСМ нафтосховище КЛО на своїй сторінці у Facebook повідомляє, що керівники вжили усіх необхідних заходів для гарантування безпеки - евакуйовано співробітників, знеструмлено системи, пожежні команди отримали необхідну допомогу для гасіння.

Однак, КЛО закликає волонтерів допомогти медикаментами, необхідними для допомоги тим, хто гасив пожежу. У списку налбуфін, розчин Рінгера, серофундін, еуфілін і магнезія.

Виконувач обов’язків прем’єр-міністра В’ячеслав Кириленко у Twitter:

Турчинов: Через незаконне розташування нафтобаз біля військової частини порушили справу

Секретар РНБО України Олександр Турчинов повідомив про відкриття кримінального провадження з приводу незаконності розміщення двох нафтобаз біля села Крячки Васильківського району Київської області в безпосередній близькості з військовою частиною.

«Всі причетні до створення цієї небезпечної ситуації: хто давав дозвіл на розміщення баз, хто підписував документи, сидітимуть на лаві підсудних», – цитує Турчинова його прес-служба.

Він наголосив, що законодавством заборонено біля військових частин, що мають бойовий арсенал, розташовувати будь-які вогненебезпечні і вибухонебезпечні об’єкти.

«Нафтобази незаконно побудували за часів Януковича, коли гроші вирішували будь-які питання», – сказав він, наголосивши, що за цією справою вже почалось вилучення документів.

Луценко: БРСМ - це один із найбрудніших гравців на ринку палива

Народний депутат Ігор Луценко заявив, що БРСМ, за його словами, компанія екс-міністра екології Едуарда Ставицького, нехтує якістю, безпекою та є одним із найбрудніших гравців на ринку палива.

"Яка вийшла економія - можна спитати у родичів загиблих і постраждалих.
Мораторій на перевірки стосується усіх перевірок. І пожежних, і транспортних,і будівельних, і екологічних. Країна беззахисна", - написав він у Facebook.

Кличко‬ підпише розпорядження про перевірку усіх нафтобаз та автозаправок столиці на дотримання пожежної безпеки

Київський мер Віталій Кличко заявив про це недалеко від місця пожежі.

“У зв’язку з пожежею на нафтобазі у Васильківському районі та пожежами, які почастішали на об’єктах у Києві, я підпишу розпорядження перевірити усі нафтобази та автозаправки в столиці на дотримання пожежної безпеки. Такої катастрофи, як під Києвом, повторитися не повинно!” - повідомляється у його Facebook.

За його словами, на місці пожежі працюють 14 швидких зі столиці і 29 машин техніки київської ДСНС. На під’їздах до Києва організовані два пости, які перевіряють наявність у повітрі небезпечних продуктів горіння. Лікарні Києва і опіковий центр у стані оперативної готовності, і у разі необхідності можуть приймати людей.

Мінекології рекомендує жителям прилеглої до палаючої нафтобази території покинути її

Міністерство екології й природних ресурсів рекомендує жителям території, що прилягає пожежі на нафтобазі на Київщині, покинути її.

«Поради мешканцям: по можливості покинути територію поруч з нафтобазою в селища Глеваха. Якщо перебуваєте в домівках, не відкривати вікна та по можливості не виходити на вулицю», – йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

У Мінекології зазначають, що ситуація на нафтобазі, де продовжується пожежа, повністю контрольована і явної загрози для життя людей немає, проте існує ймовірність повторення вибухів.

Із безпілотника видно, що пожежа на нафтобазі далі не поширюється – журналіст Радіо Свобода

Пожежа на нафтобазі не поширюється на прилеглі території. Про це можна судити із відео, знятого за допомогою безпілотника, повідомляє кореспондент Радіо Свобода Левко Стек.

«Близько підійти до пожежі неможливо, довелося запускати безпілотники. З безпілотника, з кількох сотень метрів видається, що подальшого поширення пожежі на сусідні території немає», – сказав Левко Стек.

За його словами, виглядає, що ситуація під контролем.

Відео з місця подій від Міністерства внутрішніх справ

Журналіст Радіо Свобода Левко Стек з місця подій:

Турчинов: ​Ситуація з пожежею на нафтобазі під Києвом перебуває під повним контролем пожежників

За словами секретаря РНБОУ Олександра Турчинова, голова штабу з питань ліквідації пожежі - керівник ДСНС Микола Чечоткін - доповів, що пожежники вже перейшли до локалізації пожежі безпосередньо на території нафтобази.

«Небезпеки для перекидання полум'я на військову частину та сусідню нафтобазу вже немає, тому Штаб прийняв рішення не проводити евакуацію людей з 10-кілометрової зони», - зазначив Турчинов.​

Журналіст Радіо Свобода Левко Стек повідомляє з місця подій:

Колишній заступник губернатора Дніпропетровської області Геннадій Корбан вважає, що пожежу міг розпочати власник нафтобази Едуард Ставицький.

"Я б акцентував увагу правоохоронців не на причині загоряння, а на тому, чи застраховане це майно, на яку суму, і в якій страховій компанії. Коли майно горить, важливо подивитися розмір страхових виплат у разі його втрати", - написав Корбан у Facebook.

ДСНС: погасити пожежу на нафтобазі під Києвом раніше ночі не вдасться

Виконувач обов’язків начальника головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Києві Валерій Борис заявляє, що пожежу на нафтобазі під Києвом вдалось локалізувати.

Проте у ДСНС зазначають, що погасити пожежу раніше ночі не вдасться.

Крім того, голова Київської облдержадміністрації Володимир Шандра повідомив, що евакуацію населення через пожежу не проводили, але для цього все готово.

Значного перевищення вмісту токсичних речовин у повітрі Васильківського району немає, повідомляє завідувач санітарно-гігієнічного відділу районної СЕС Валентина Воробйова.

Моніторинг повітря проводиметься протягом наступних кількох днів.

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG