Доступність посилання

ТОП новини

Київ: спека посилює забруднення повітря


Пожежа на нафтобазі компанії «БРМС-нафта» під Васильковом, 10 червня 2015 року (Фото ДСНС України)
Пожежа на нафтобазі компанії «БРМС-нафта» під Васильковом, 10 червня 2015 року (Фото ДСНС України)

Киянам радять обмежити перебування на вулиці

Київ – Немає приводу для паніки щодо наявності у повітрі шкідливих речовин через загоряння резервуарів з пальним поблизу Києва, заявляють у Державній службі з надзвичайних ситуацій. Натомість за даними київської влади забруднення повітря в столиці перевищує норму в 6 разів, тоді як стандартний показник забруднення у спекотні дні перевищує норму лише у 2-3 рази. У столичній мерії запевняють, що вжили заходів, аби зменшити забруднення повітря та обіцяють не допустити забруднених продуктів на столичні ринки.

Київ: спека посилює забруднення повітря
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

За даними Київської облдержадміністрації, станом на 10 червня кількість викидів небезпечних речовин у повітря неподалік від зони пожежі у Васильківському районі не перевищували норму. За словами голови Київської облдержадміністрації Володимира Шандри, загрози для населення зараз немає.

У свою чергу, за даними столичної влади, і без пожежі на базі нафтопродуктів забруднення повітря у Києві перевищувало норму в 1,5-2 рази. Натомість зараз забруднення повітря місцями збільшилося у шість разів. Найгірша ситуація у Голосіївському районі столиці.

«Менше гуляти і частіше робити вологі прибирання»

Столична влада запевняє, що вжила заходів, аби зменшити забруднення.

Київською міською держадміністрацію вжито заходів щодо зниження шкідливих речовин в нижньому шарі атмосфері. Це стосується миття й обробки водою вулиць. Уже діє заборона щодо входу великого вантажного автотранспорту
Олег Рубан

«Відповідно до наших пропозицій, Київською міською держадміністрацію вжито заходів щодо зниження шкідливих речовин в нижньому шарі атмосфері. По-перше, це стосується миття й обробки водою вулиць. По-друге, уже діє заборона щодо входу великого вантажного автотранспорту, який є основним джерелом забруднення», – каже головний державний санітарний лікар Києва Олег Рубан.

Утім, киянам все одно радять обмежити перебування на вулиці, особливо – дітей та хворих на легеневі та серцево-судинні хвороби.

Треба обмежити тривалість перебування на вулиці для діток: вранці і в найбільш спекотні часи
Михайло Радуцький

«Треба обмежити тривалість перебування на вулиці для діток: вранці і в найбільш спекотні часи. Треба також частіше, ніж зазвичай, проводити вологе прибирання осель. Моя пропозиція – вранці і ввечері це робити: зайвим не буде. На робочих місцях – так само – бо не лише в оселях, а й в офісах кияни перебувають», – каже заступник голови Київської міської державної адміністрації Михайло Радуцький.

Разом з цим, представники столичної влади не пов’язують збільшення забруднення повітря виключно із пожежею на базі нафтопродуктів у Васильківському районі. Адже спекотна погода загалом негативно впливає на ситуацію. Також київська влада обіцяє, що стежитиме за тим, аби забруднені продовольчі товари не потрапили на столичні ринки.

Найбільша небезпека – це якщо піде дощ, у тих місцях, де є хмара із продуктів горіння. Але ми ж не можемо заборонити завезення продуктів до Києва
Михайло Радуцький

«Найбільша небезпека – це якщо піде дощ, у тих місцях, де є хмара із продуктів горіння. І на сьогоднішній день на ринках Києва підсилений ветеринарний і санітарний контроль. Але ми ж не можемо заборонити завезення продуктів до Києва. Зрештою, якщо дощу не буде, то це все й не стане небезпечним», – запевняє Михайло Радуцький.

Пожежа на базі нафтопродуктів у Васильківському районі на Київщині триває вже четверту добу. Внаслідок неї в повітря потрапила чимала кількість продуктів згорання.

На цю ж тему:

  • Зображення 16x9

    Дмитро Шурхало

    Співпрацюю з Радіо Свобода, був кореcпондентом і редактором (2008–2017), зараз веду програму «Історична Свобода». Спеціалізуюсь на політиці та історії. Народився в 1976 році у Сумах. Закінчив факультет журналістики Львівського університету імені Івана Франка. Працював у газетах «Пост-Поступ», «Київські відомості», «Вечірні вісті», журналі «Власть дєнєг». Автор книжок «Українська якбитологія», «Міфи Другої світової війни» та «Скоропадський, Маннергейм, Врангель: кавалеристи-державники».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG