Доступність посилання

ТОП новини

Наливайченко ініціює відкриття справи проти голови КСУ


Валентин Наливайченко
Валентин Наливайченко

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко підписав і направив до Генеральної прокуратури України докази для винесення підозри голові Конституційного суду України Юрію Бауліну, повідомляє прес-центр СБУ.

Як наголошується в повідомленні, Бауліна підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем), який спричинив «тяжкі наслідки – узурпацію влади Віктором Януковичем».

Коментарів від Генпрокуратури і з Конституційного суду з цього приводу наразі немає.

У квітні в СБУ повідомили, що розслідують кримінальну справу проти колишнього президента Віктора Януковича за узурпацію влади, зокрема щодо скасування Конституції 2004 року.

У 2010 році після обрання Віктора Януковича президентом, Конституційний суд України повернув президенту повноваження, втрачені після конституційної реформи 2004 року.

Тоді КСУ визнав неконституційною політичну реформу 2004 року через порушення конституційності процедури її розгляду й ухвалення, при цьому КСУ повернув чинність Конституції в редакції до змін 2004 року.

Згідно з даними на сайті КСУ, у 2010 році Баулін був суддею Конституційного суду.

На дотичні теми:

16.06.2015
СБУ викликає екс-заступника генпрокурора на допит у справі про екоцид

далі
15.06.2015
Замість Наливайченка головою СБУ можуть призначити Грицака – Ляшко

У парламентській більшості шукають голоси, щоб звільнити голову СБУ за поданням президента, хоч такого документа у парламенті ще не бачили далі
XS
SM
MD
LG