Доступність посилання

ТОП новини

«Влада Вірменії думає, як змінити рішення» – вірменський журналіст


Протестувальники у Єревані протрималися всю ніч
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:50 0:00

Протестувальники залишаються на вулицях Єревана. Вони «сидять і чекають» на скасування рішення про підвищення тарифів на електроенергію

Протестувальники залишаються на вулицях Єревана. Вранці 25 червня кореспондент вірменської служби Радіо Свобода Саркіз Арутюнян нарахував близько тисячі людей. Вони «сидять і чекають» на скасування рішення про підвищення тарифів на електроенергію, розповідає журналіст і додає, що наразі немає жодної інформації про те, чи готують протестувальники своїх представників у переговорну групу для зустрічі з владою. Тим часом президент Вірменії Серж Сарґсян перебуває з робочим візитом у Бельгії.

Протестувальники залишаються на вулицях Єревана
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:02 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Близько тисячі протестувальників залишилися на ніч у центрі вірменської столиці Єревана, продовжуючи акцію протесту проти підвищення тарифів на електроенергію в країні. Як повідомляє кореспондент вірменської служби Радіо Свобода Саркіз Арутюнян, протестувальники не намагаються, як на початку акції, прорватися до так званого «урядового кварталу», де розміщені головні державні будівлі, зокрема і президентський палац.

(Трансляція Вірменської редакції Радіо Свобода)

Крім того, кількість поліцейських в центрі Єревана дещо зменшилася. У поліції пообіцяли не застосовувати жодних агресивних дій щодо активістів, поки акція проходить мирно.

На вулицях Єревану залишається близько однієї тисячі людей. Але надвечір, я майже впевнений, що в кілька разів ця цифра збільшиться
Саркіз Арутюнян

«Зараз акція протесту в Єревані продовжується. Ніч минула без ексцесів. Активісти, які зібралися у столиці Вірменії, чекають зміни рішення влади щодо підвищення тарифів. Зараз барикади не будують. На вулицях Єревану, на мій погляд, залишається близько однієї тисячі людей. Але надвечір, я майже впевнений, що в кілька разів ця цифра збільшиться. Дуже мало поліцейських. Акція протесту відбувається на проспекті Баграмяна, на цій же вулиці розташовані будівля парламенту, будівля Адміністрації президента, і будівля Конституційного суду», – розповідає журналіст.

Кореспондент Радіо Свобода повідомляє, що напередодні до активістів у Єревані прибули протестувальники з інших міст країни і в результаті мітинг 24 червня став найбільшим за весь період протестів у країні. В інших містах Вірменії, за його словами, теж акції протесту тривають.

«Немає ніяких переговорів»

Наразі жодної інформації про те, чи готують протестувальники своїх представників у переговорну групу для зустрічі з президентом Сержом Саргсяном чи іншими представниками влади немає.

«Немає ніяких переговорів. Справа в тому, що мітингувальники просто чекають. Просто сидять і чекають. Дуже багато є інформації у вірменській пресі про те, що зараз влада в процесі ухвалення рішення про зміну попереднього рішення про підвищення тарифу на електрику. Є інформація, що уже понад добу влада думає, як змінити попереднє рішення».

Тим часом президент Вірменії Серж Сарґсян 25 червня перебуває із робочим візитом у Бельгії, де візьме участь в саміті Європейської народної партії.

23 червня удосвіта поліція розігнала за допомогою водометів мітинг, який розпочався в понеділок з ініціативи руху «Ні грабунку». Демонстранти протестували проти підвищення тарифів на електроенергію у Вірменії на 16% з 1 серпня.

У Єревані поліція використала водомети проти демонстрантів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:16 0:00

За даними правозахисників, всього поліція Єревана затримала 237 демонстрантів, ще 12-ох – в місті Гюмрі. Серед затриманих силовиками були і журналісти, зокрема з вірменської служби Радіо Свобода. В міжнародній правозахисній організації Amnesty International заявили: заяви про цілеспрямоване переслідування поліцією журналістів спонукають до тривожних висновків про свободу слова і теж потребують розслідування. Поліція Єревана вибачилася за свої дії щодо працівників ЗМІ і пообіцяла відшкодування матеріальних збитків через пошкоджену техніку.

У Єревані поліцейські озброїлись кийками і щитами проти протестувальників
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:00 0:00

На цю ж тему:

24.06.2015
ЗМІ Росії підводять протести у Єревані під український сценарій – вірменський політолог

Протести у Єревані можуть поширитися на інші регіони країни – Манвел Сарґсян далі
24.06.2015
Після насильницького розгону у Єревані вийшло ще більше протестувальників – очевидець

«Люди стоять, сидять – перед ними поліцейські. Побудована вже барикада на одній із центральних вулиць Єревану» далі
23.06.2015
У Вірменії протестують проти підвищення тарифів через корупцію у російській компанії

«Електричні мережі Вірменії», які належать російські «Інтер РАО», заборгувало 250 мільйонів доларів далі
  • Зображення 16x9

    Наталка Коваленко

    Співпрацюю з Радіо Свобода з 2005 року. Магістр Інституту журналістики Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка. Народилася на Полтавщині 1984 року. Кореспондентка та редакторка сайту Радіо Свобода

     

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG