Доступність посилання

ТОП новини

У будинку голови Апеляційного суду Чернушенка провели обшук – ГПУ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура України спільно зі Службою безпеки України провели обшук в одному з будинків, який належить голові Апеляційного суду Києва Антону Чернушенку, повідомляє прес-служба ГПУ.

«В ході обшуку були виявлені і в подальшому вилучені предмети вогнепальної і холодної зброї, та холодної зброї, набої (без будь-яких дозвільних документів) у кількості 11 предметів, ухвали Апеляційного суду про надання дозволу на проведення негласних слідчих дій (документи з грифом «таємно»), документи для службового користування, державні номерні знаки (8 штук), талони на пальне, документи про використання значних сум коштів на будівництво. Крім того, на ділянці виявлено легковий автомобіль Mercedes-Benz Е 240», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що будинок розташований в Київській області на ділянці площею 2 гектари.

Генпрокуратура розслідує незаконне втручання службовими особами Апеляційного суду Києва в роботу автоматизованої системи документообігу цього суду.

За результатами обшуку в Апеляційному суді, проведеного 19 червня, вилучили гроші, сервери і комп’ютерне обладнання, на якому є база автоматизованої системи документообігу суду, а також встановлені систематичні факти незаконного втручання в автоматизовані системи суду з боку службових осіб Апеляційного суду, у тому числі суддів. Антон Чернушенко звинувачення заперечує.

24 червня ГПУ повідомила про підозру Чернушенку у вчиненні незаконного втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду та постановленні свідомо неправосудних судових рішень. Також у відомстві заявили, що генпрокурор Віктор Шокін ініціював перед Вищою кваліфікаційною комісією суддів України відсторонення Чернушенка від посади, а також звернувся з поданням до Верховної Ради про надання згоди на затримання та арешт судді.

XS
SM
MD
LG