Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники в Росії засудили обшуки організації захисту прав виборців


Правозахисна рада Росії засудила обшуки в помешканнях працівників і в офісі російської Асоціації на захист прав виборців «Голос» у Москві.

На думку правозахисників, мета обшуків – перешкодити роботі цієї організації на регіональних виборах і приховати підготовку широкомасштабних фальсифікацій.

Вони також переконані, що утиски «Голосу» мають «чітко політизований характер». За їхніми словами, організація «викликала гнів влади» ще 2011 року, коли викрила численні порушення на виборах до Державної думи Росії.

Цю заяву Правозахисної ради підписали відомі російські правозахисники Людмила Алексєєва, Валерій Борщов, Юрій Вдовін, Світлана Ганнушкіна, Сергій Ковальов, Лев Пономарьов та Лілія Шибанова.

Раніше у вівторок, 7 липня, працівники поліції провели обшуки в помешканнях керівників Асоціації на захист прав виборців «Голос» Григорія Мельконьянца, Тетяни Тройнової і Романа Удота. У Мельконьянца, зокрема, була вилучена вся оргтехніка та електронні носії.

Обшуки в Москві проводили співробітники управління МВС Росії в місті Самарі у зв’язку з раніше порушеною справою про несплату податків щодо голови регіональної складової Асоціації, організації «Голос Поволжя» з Самари Людмили Кузьміної. Адвокат Ольга Гнєздилова заявила, що «Голос» оскаржить проведення обшуків.

XS
SM
MD
LG