Доступність посилання

ТОП новини

Чому «штормить» коаліцію? (Огляд преси)


Існує розбалансування в роботі коаліції, в тому числі спричинене голосуванням за закон про валютні кредити

Позачергового засідання Верховної Ради сьогодні не буде. Лідери коаліції так і не домовилися щодо порядку денного, стверджує газета «День». Однак, якщо говорити про перспективи цієї коаліції, то вона не може розвалитися апріорі, бо не будується на ідеологічних засадах, наголошує експерт видання. Але такі проблеми, як зараз, виникатимуть і надалі, якщо депутати не змінять підходів до розгляду законопроектів. Газета наголошує, що зараз існує розбалансування в роботі коаліції, в тому числі спричинене голосуванням за закон про валютні кредити, яке засвідчило, що потрібно більш виважено підходити до обговорення та ухвалення всіх законодавчих актів. Докладніше про перспективи парламентської більшості йдеться в статті «Коаліцію «штормить».

Чому «штормить» коаліцію? (Преса)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:38 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

В Адміністрації президента хочуть, щоб народні депутати переголосували за закон про реструктуризацію валютних кредитів. Однак, як інформує газета «Сегодня», у «Батьківщині», «Самопомочі» і Радикальній партії, які представляють опозицію всередині коаліції, не просто відмовилися, але і зажадали додатково проголосувати закон, що скасовує 15-відсотковий податок з пенсій пенсіонерів, які працюють. «Вони хочуть перекласти всю відповідальність за валютний закон на президента, щоб він його ветував. Але на Банковій не хочуть, щоб через один закон постраждав рейтинг президента. «Самопоміч», «Батьківщина» і Радикальна партія, в свою чергу, не хочуть переголосовувати закон, адже 226 голосів «за» він уже не набере. А перед людьми потім виправдовуватися треба», – зазначає експерт. Він зауважує, що зараз триває очевидна гра на рейтинги напередодні місцевих виборів.

Аналізуючи ситуацію в Україні, журналісти газети «Україна молода» стверджують: будь-яка експансія є успішною, якщо спирається на внутрішню «п’яту колону». Живильне середовище для проросійського екстремізму присутнє у кожній з колишніх радянських республік, і країни Балтії – не виняток. Помилкою є вважати, що раннє «дорослішання» Балтії, котра першою розірвала пуповину з СРСР, і подальше членство в Євросоюзі та НАТО стало надійною протиотрутою щодо заміряння реанімувати колишню імперію. Цьогорічне святкування «дня перемоги» з георгіївськими стрічками і подібною атрибутикою (зокрема у Латвії) свідчить: небезпека не минула. Вона, навпаки, зростає. Докладніше про неї йдеться в статті «Балтійські метастази Путіна».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG