Доступність посилання

ТОП новини

«Турецький потік»: черговий план Росії обійти українську ГТС провалився?


Карикатура Сергія Йолкіна щодо попереднього провального проекту Володимира Путіна «Південний потік»
Карикатура Сергія Йолкіна щодо попереднього провального проекту Володимира Путіна «Південний потік»

«Газпром» розірвав контакт із підрядником «Турецького потоку». А раніше провалився «Південний потік»

Черговий російський проект газопроводу «Турецький потік» виявився недієздатним. Російська сторона заявила про розірвання контракту із компанією, яка мала будувати першу лінію цього газогону. Причиною стала відсутність домовленостей з Туреччиною. Тим часом як українські, так і деякі російські експерти заявляють про недієздатність проекту «Південний коридор», яким Росія планує постачати газ до Південної Європи в обхід України.

«Турецький потік»: черговий план Росії обійти українську ГТС провалився?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:58 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Проектом «Південний коридор» російська сторона називає систему газопроводів, які мали б бути призначені для підвищення обсягів газопостачання у центр та на південь європейської частини Росії, а також подачу газу до проектного газопроводу «Турецький потік».

​Спочатку проект «Південний коридор» готували разом з проектом будівництва газопроводу «Південний потік» по дну Чорного моря у бік Болгарії. Але у кінці 2014 року Росія оголосила про відмову від проекту через позицію Євросоюзу. Натомість «Газпром» вирішив будувати трубопровід у Туреччину і створити на кордоні з Грецією газовий хаб для споживачів з країн Південної Європи. Принаймні, такі плани неодноразово озвучував російський президент Володимир Путін і керівництво «Газпрому». Але плани російської сторони знову змінилися.

Туреччина проти

Інформація про розірвання компанією South Stream Transport, яка є «дочкою» російського «Газпрому», контракту з італійською компанією Saipem на будівництво першої лінії газопроводу «Турецький потік», з’явилася 8 липня у час, коли трубопрокладне судно італійської компанії вже стоїть біля чорноморських берегів Росії в Анапі і готове почати роботи. Таке рішення у російській компанії пояснили неможливістю досягти згоди з багатьох робочих і комерційних питань щодо реалізації проекту «Турецький потік».

Схема «Турецького потоку»
Схема «Турецького потоку»

За день до чергового оголошення зміни планів «Газпрому», російське видання «Комерсант» повідомило, що російський монополіст заморозить інвестиції у газопроводи так званого «Південного коридору», через які газ повинен був подаватися до «Турецького потоку». За інформацією видання, йдеться про зниження потужності труби вдвічі. Через суперечності з Туреччиною «Газпром» вирішив відмовитися від прокладки чотирьох гілок газопроводу через Чорне море, і замість них думає про будівництво двох нових гілок газопроводу через Балтійське море (Nord Stream-2), інформує російське видання.

Схема «Південного коридору»
Схема «Південного коридору»

Російська сторона визнала помилки?

Припинення контракту на будівництво першої лінії «Турецького потоку» аналітик російської дослідницької компанії RusEnergy Михайло Крутихін називає визнанням російською стороною помилок, які дорого обійшлася і «Газпрому», і російському бюджету.

Помилкою було починати будівництво та орендувати судна до того, як щось стане зрозумілим з продовженням газопроводу на іншому боці Чорного моря
Михайло Крутихін

«Помилкою було починати будівництво та орендувати судна до того, як щось стане зрозумілим з продовженням газопроводу на іншому боці Чорного моря. Наразі Туреччина, вустами свого міністра енергетики, оголосила, що ніяких домовленостей з «Газпромом» щодо «Південного коридору», «Турецького потоку» немає і що досі не існує ніяких документів», – розповідає Крутихін.

«Газпром» втратив щонайменше 24 мільярди доларів – Крутихін

Наразі Росія на підготовку і початок будівництва газопроводів з проектну «Південного коридору» витратила значну суму, наголошує Михайло Крутихін.

«Ще у жовтні 2014 року російська сторона орендувала два судна. Одне з них – Saipem 7000 – другий за розміром плавучий кран у світі, інше трубопрокладне судно KASTOR 6. Вони нічого не робили, просто час від часу ходили на рейді вперед-назад побіля порту Бургас. Також були закуплені труби – все це лежало на місці. І хоча оренда цих двох суден обходиться у 50 тисяч доларів у день, взагалі нічого не відбувалося», – каже російський експерт.

Фінальна вартість цього «Південного коридору» перевищує 24 мільярди доларів, кілька мільярдів на це вже витрачено. Хто відповідатиме за цю помилку?
Михайло Крутихін

«Окрім цього Росія почала і 2,5 роки будувала два гігантських газопроводи, так званий «Південний коридор», які йшли до точки на березі Чорного моря, звідки мав починатися газопровід. Фінальна вартість цього «Південного коридору» перевищує 24 мільярди доларів, кілька мільярдів на це вже витрачено. Хто відповідатиме за цю помилку?» – обурюється Михайло Крутихін.

«Південний коридор» вигідний лише постачальнику – Дяченко

Російська ідея «Південного коридору» наразі є недієздатною з декількох причин, говорить Радіо Свобода український експерт, голова Бюро комплексного аналізу та прогнозу Сергій Дяченко.

За його словами, для Європи він не є конкурентноздатним ні в економічному, ні у безпековому планах.

Південний потік» спрямований не на диверсифікацію джерел постачання, а на диверсифікацію джерел транспортування. З точки зору Європейського союзу, це абсолютно позбавлене сенсу
Сергій Дяченко

«Південний потік» спрямований не на диверсифікацію джерел постачання, а на диверсифікацію джерел транспортування. З точки зору Європейського союзу, це абсолютно позбавлене сенсу», – пояснює Дяченко.

«Південний коридор» зменшує шлях до країн південного регіону, але він значно збільшує витрати через те, що він будується на підводних газопроводах
Сергій Дяченко

«З точки зору економіки він має певний сенс для певних європейських постачальних компаній, але абсолютно позбавлений сенсу з точки зору європейських споживачів, – каже український експерт. – Чому? До певної міри «південний коридор» зменшує шлях до країн південного регіону, але він значно збільшує витрати через те, що він будується на підводних газопроводах. А операційні витрати підводних газопроводів щонайменше вдвічі ніж у надводних. Тож з економічної точки зору для європейських споживачів цей газогін абсолютно неконкурентноздатний у порівнянні з українською ГТС. У цьому є певний сенс лише для компаній-постачальників».

Провальні «потоки» Росії

Зі всіх проектів газопроводів, які пропонувала російська сторона наразі реалізований лише один – «Північний потік», що з’єднує Росію та Німеччину. До того ж, і він працює не на повну потужність. Частковий успіх цього проекту експерти пов’язують з тим, що він планувався як коридор для транспортування газу до Європи зі Штокманського родовища у Сибіру. У результаті «Північний потік» побудували, а Штокманське родовище навіть не почали освоювати – у 2011 році розпався консорціум інвесторів, які мали освоювати розробку цього родовища.

Інші проекти російської сторони – «Південний» і «Турецький потоки» (спрямовані на постачання газу у Південну Європу), «Ямал-2» (мав постачати газ через Білорусь), «Сила Сибіру» (у Китай) попри гучні заяви реалізовані не були.

  • Зображення 16x9

    Тетяна Ярмощук

    Працюю на Радіо Свобода з 2005 року. Укладач та ведуча Ранкової Свободи, пишу на енергетичну та економічну тематику. 2006 року закінчила Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. А у 2009-му – Інститут політичних наук. 

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG