Доступність посилання

ТОП новини

Рада ввела кримінальну відповідальність за порушення при закупівлі оборонної продукції


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроект № 1793, яким встановлюється кримінальна відповідальність за придбання продукції оборонного призначення, що не відповідають встановленим стандартам та вимогам, якщо такі дії призвели до загрози заподіянню шкоди обороноздатності держави, чи якщо вони вчинені організованою групою або призвели до тяжких наслідків.

За відповідне рішення проголосували 238 депутати при 226 мінімально необхідних.

Депутати внесли зміни до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо встановлення відповідальності за порушення законодавства у сфері підтвердження відповідності, виготовлення, виробництва, реалізації, придбання продукції, робіт та послуг у військовій сфері.

Відповідно до пояснювальної записки, законопроект, з одного боку, має на меті посилити гарантії захисту національної безпеки України у воєнній сфері, а, з іншого, вжити всіх необхідних заходів для того, щоб унеможливити небезпечне зниження рівня якісного забезпечення військовою і спецтехнікою та озброєнням нового покоління Збройних Сил України.

У лютому Рада внесла зміни до Податкового кодексу України, ухваливши законопроект, який звільняє від оподаткування продукцію оборонного призначення.

У частині Донбасу від квітня минулого року триває антитерористична операція. ЧастинуДонецької та Луганської областей до цього часу контролюють проросійські сепаратисти.

XS
SM
MD
LG