Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко змінив керівництво Закарпаття та силового блоку області


Президент України Петро Порошенко (ліворуч) і новопризначений керівник Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
Президент України Петро Порошенко (ліворуч) і новопризначений керівник Закарпатської ОДА Геннадій Москаль

Закарпатську ОДА очолив Генадій Москаль, управління СБУ – Олег Воєводін, а управління МВС у Закарпатській області – Сергій Князєв

Мукачівські події 11 липня стали поштовхом до повної зміни керівництва Закарпаття та керівництва силового блоку області. У середу на Закарпатті побував президент України Петро Порошенко разом із керівником МВС Арсеном Аваковим та головою СБУ Василем Грицаком. Президент гостро розкритикував ситуацію в області, яка вийшла з-під контролю місцевої влади та оголосив нові призначення.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:07:32 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Якщо ще зранку у середу ЗМІ висловлювали суперечливі припущення: міняють керівників чи ні, їде президент чи у його планах такого немає, то по обіді Адміністрація президента оприлюднила інформацію: Петро Порошенко на Закарпатті буде. А голова Закарпатської ОДА Василь Губаль терміново скликав прес-конференцію.

Із перших слів чиновника стало зрозуміло, що він прощається і водночас звітує про своє перебування у кріслі керівника області. Він подякував журналістам за те, що були з ним, критикували і зауважив, що буде радий повернутися до виробництва до себе у Нижнє Селище. (Сам Василь Губаль із Хустського району, очолював Хустську районну державну адміністрацію).

«Я йду з посади із совістю, що клеймо контрабанди, яку дуже сильно хочуть нав’язати Закарпаттю, не корінь її в Закарпатті. Корінь треба шукати на верхах. Бо без команди нічого не буває, я так думаю», – сказав Губаль і зазначив, що не знає офіційної причини своєї відставки. Водночас, за його словами, заяви на звільнення написали голови районних державних адміністрацій Закарпаття.

У найвіддаленішому від Донецька регіоні намагалися розгорнути другий фронт – Порошенко

Президент Петро Порошенко, який прибув на Закарпаття разом із міністром МВС Арсеном Аваковим та головою СБУ Василем Грицаком, передусім хвилиною мовчання вшанував загиблих сьогодні бійців у зоні АТО. Петро Порошенко нагадав: за попередню добу Україна втратила 8 своїх героїв.

«Російські терористичні угрупування здійснили один із найбільш потужних обстрілів з моменту підписання Мінських угод: 16 військовослужбовців були поранені, чотири з них – у важкому стані», – сказав Порошенко. Відтак перейшов до аналізу ситуації у Мукачеві та критики місцевої влади. Порошенко заявив: сьогодні у найвіддаленішому від бойових дій регіоні намагалися запалити вогонь і розгорнути другий фронт.

Як гарант прав і свобод громадян я повинен розпеченим залізом випалити таке явище, як незаконні збройні формування
Петро Порошенко

«Як гарант прав і свобод громадян я повинен розпеченим залізом випалити таке явище, як незаконні збройні формування. Чи лише в цей день було помічено, що на швидкості 50 кілометрів по Закарпаттю розсікають десятки машин, озброєні гранатометами, кулеметами, снайперськими гвинтівками. Намагаючись продемонструвати: ми, а не конституційно обрані органи влади, ми, а не силовики будемо правити в Україні, перетворимо Закарпаття і всю Україну на щось дуже близьке до «ЛНР», «ДНР». Ні я, ні українська влада, ні український народ цього не дозволить зробити, якими б патріотичними гаслами вони б не прикривалися», – заявив Порошенко.

Буде віддаватись наказ на знищення – Порошенко про перевезення контрабанди
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:40 0:00

Україна ніколи не віддасть владу бандитам
Петро Порошенко

Президент запевнив: «Україна ніколи не віддасть владу бандитам, нам потрібні сильні і рішучі люди, тому підписано указ про призначення головою Закарпатської ОДА Генадія Москаля». «Призначення Москаля має супроводжуватися очищенням всіх правоохоронних органів, всіх без винятку», – сказав Порошенко.

Після цих слів президента голова СБУ Василь Грицак оголосив рішення про призначення нового керівника УСБУ в Закарпатті. Ним став полковник Олег Воєводин, який працював на Кіровоградщині.

В СБУ сформована чітка позиція: ні приватним арміям, озброєним людям на мирних вулицях
Василь Грицак

Василь Грицак також додав: «Події 11 липня виявили низку проблем і, на жаль, рано чи пізно в якомусь регіоні України це мало б статися. В СБУ сформована чітка позиція: ні приватним арміям, озброєним людям на мирних вулицях».

Міністр внутрішніх страв Арсен Аваков, у свою чергу, оголосив рішення про призначення в УМВС України в Закарпатській області. Новим керівником закарпатських міліціонерів став полковник Сергій Князєв із досвідом роботи на Донеччині та Київській областях.

  • Зображення 16x9

    Ірина Бреза

    На Радіо Свобода працюю з 2015 року. Закінчила факультет романо-германської філології Ужгородського національного університету. У журналістиці – з 1998 року. Стажувалась у Freie Universität Berlin за програмою для журналістів, у редакції Savannah Morning News. Працювала у регіональних ЗМІ Закарпаття, всеукраїнських виданнях та інформагенціях.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG