Доступність посилання

ТОП новини

Рада ухвалила закон про упорядкування діяльності військово-цивільних адміністрацій


Верховна Рада ухвалила законопроект №2662-1 щодо упорядкування діяльності військово-цивільних адміністрацій за основу і в цілому. За це рішення депутати віддали 233 голосів.

Даний документ передбачає, що військово-цивільні адміністрації є тимчасовими державними органами, робить їх юридичними особами, а також забирає процедуру призначення голів селищних рад ВЦА президентом (призначатимуться відповідним керівником військово-цивільної адміністрації).

Встановлена також норма парламентського контролю за діяльністю військово-цивільних адміністрацій.

«Даний закон вдосконалює чинний закон про військово-цивільні адміністрації, визначає чіткі процедури призначення заступників, підлеглих. Комітет одноголосно прийняв рішення підтримати законопроект», – сказав секретар комітету з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник.

Свою пропозицію до документу вніс Юрій Луценко. Вона стосувалась обов’язку керівників військово-цивільних адміністрацій невідкладно давати відповідь на запит ЦВК.

25 січня за результатами засідання в РНБО ухвалено комплекс рішень зі зміцнення обороноздатності держави, посилення контртерористичних заходів, створення військово-цивільних адміністрацій в зоні АТО.

У лютому президент підписав закон про військово-цивільні адміністрації. Згідно з законом, передбачається утворення і діяльність військово-цивільних адміністрацій як тимчасових державних органів, що діють у складі Антитерористичного центру при СБУ і призначені для забезпечення дії Конституції та законів України, забезпечення безпеки і нормалізації життєдіяльності населення в зоні АТО.

В Україні створені Луганська та Донецька військово-цивільні адміністрації.

XS
SM
MD
LG