Доступність посилання

ТОП новини

Майже дві тисячі військових беруть участь у навчаннях НАТО в Україні


Українські та американські військові на Яворівському полігоні, 20 квітня 2015 року
Українські та американські військові на Яворівському полігоні, 20 квітня 2015 року

«Україна доклала значних зусиль, щоб створити умови для проведення високоякісної підготовки. Цей захід зміцнить взаємну довіру його учасників»

Львів – На Львівщині на Яворівському полігоні стартували міжнародні українсько-американські штабні навчання Rapid Trident 2015. Це найбільші навчання Сухопутних військ в Україні цього року. За даними Міністерства оборони України, з 20 до 31 липня на Львівщині перебуватимуть 1800 військових з 18 країн, серед яких США, Великобританія, Польща, Литва, Грузія, Румунія і Болгарія.

ЗАВАНТАЖИТИ

Найчисельніші групи – з України та США. З українського боку – це близько 800 військовослужбовців. Командувач сухопутних військових сил США в Європі генерал Бен Годжес напередодні говорив про близько 300 американських військовослужбовців. Інші країни НАТО мають в складі від 3 до 70 осіб, а от Бельгія на навчаннях представлена одним військовослужбовцем. Представники кожної країни-учасниці навчань прибули на Львівщину зі своєю зброєю і технікою.

Україна доклала значних зусиль, щоб створити умови для проведення високоякісної підготовки
Альфред Рензі

«Україна доклала значних зусиль, щоб створити умови для проведення високоякісної підготовки. Цей захід зміцнить взаємну довіру його учасників», – сказав під час урочистого відкриття навчань американський полковник Альфред Рензі.

Сценарій навчань наближений до подій на сході України

Вперше у Rapid Trident (а ці навчання проходять від 1995 року) окрім військовослужбовців Збройних сил України, беруть і нацгвардійці, які зараз проходять підготовку на Яворівському полігоні під наглядом американських інструкторів.

Сценарієм цьогорічних навчань Rapid Trident обрано віртуальну країну, де відбувається збройний конфлікт і миротворці мають його врегулювати. Сценарій наближений до подій на сході України. Також будуть враховані у виклики сьогодення – це інформаційні і гібридна війна. Військовослужбовці обмінюватимуться досвідом, як правильно діяти.

Є можливість послікуватися, подивитися на досягнення у військовій техніці, озброєнні колег, перейняти досвід провідних армій світу
Олександр Поронюк

«Є можливість послікуватися, подивитися на досягнення у військовій техніці, озброєнні колег, перейняти досвід провідних армій світу. Це створить для України і позитивний імідж, в середорвищі військовослужбовців, їхніх родин про те, що собою представляє Україна», – сказав речник регніонального центру, полковник Олександр Поронюк.

У рамках Rapid Trident працює спільний українсько-американський прес-центр, а це також можливість в українських військових журналістів перейняти досвід в американських колег.

«Репід Трайдент» триватиме до 1 серпня, а вже 3 серпня на Львівщину прибудуть канадські інструктори, які до листопада навчатимуть військовослужбовців Збройних Сил України. І до цього періоду триватимуть тренування нацгвардійців, які розпочалися у квітні цього року.

24 липня буде представдлено створення спільного українсько-литовсько-польського батальйону. І за попередньою інформацією, на цьому представленні мають бути присутні глави трьох держав.

  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG