Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти фальсифікували факти щодо Савченко – адвокат


Ілля Новіков
Ілля Новіков

Адвокат українського штурмана Надії Савченко Ілля Новіков заявляє про виявлення фактів редагування відефайлів, які сепаратисти надали для підтвердження вини Савченко.

«Експерт у мене на очах зробив диво – заліз у відеофайли, надані свідком звинувачення, і прямо пальцем на моніторі показав, як їх невміло редагували, щоб змінити час. Алібі Савченко підкріплюється відеозаписом, причому не українською стороною, а з боку сепаратистів», – написав Новіков у вівторок, 21 липня, на своїй сторінці у Facebook.

Дату попередніх слухань у справі української льотчиці Надії Савченко призначили на 30 липня.

Наприкінці червня минулого року сепаратисти захопили Надію Савченко в полон, а потім насильно перевезли через кордон і передали російським силовикам. За доказами, які надав захист, Савченко не могла бути причетною до загибелі журналістів, бо потрапила в полон іще до їхньої смерті.

6 липня стало відомо про зміну звинувачення проти Савченко. Слідчий комітет Росії повідомив про завершення розслідування кримінальної справи щодо неї і серед звинувачень перелічив уже не тільки замах на вбивство і незаконний перетин кордону, про які повідомляли раніше, а й безпосередньо вбивство російських журналістів.

XS
SM
MD
LG