Доступність посилання

ТОП новини

«Правий сектор» рятує свій імідж чи країну? (Огляд преси)


У моду знову входить не системність і конструктивний спротив, а популізм

Дії «Правого сектору» на Закарпатті, коли його бійці взяли участь у перестрілці в Мукачеві, і результати їхнього партійного з'їзду на майдані Незалежності із закликами до референдуму про недовіру владі, суспільство сприйняло вкрай неоднозначно, констатує газета «Сегодня». Журналісти видання спільно з експертами розбиралася, навіщо «Правий сектор» розгойдує ситуацію в країні. Дехто з експертів вважає, що зараз «сектор» підвищує ставки, щоб вийти після ситуації в Мукачеві без іміджевих втрат, висуваючи ультрарадикальні вимоги. Однак вони сприяють дестабілізації ситуації, ускладнюють дії влади, в тому числі, і наступ на олігархів, які можуть використати цю ситуацію для тиску на владу, зазначає газета. Про це йдеться в статті «Правий сектор» рятує імідж?».

«Правий сектор» рятує свій імідж чи країну? (Огляд преси)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:52 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Враховуючи конфлікт, який набирає обертів між «Правим сектором» і владою, існує загроза внутрішнього протистояння в країні, що вимагає максимальної відкритості і відповідальності сторін, наголошує газета «День». Видання пише, що в моду знову входить не системність і зосереджений, конструктивний спротив, а популізм, гра з вогнем на пороховій діжці. Заяви ж Дмитра Яроша про підготовку до референдуму щодо оголошення владі недовіри в такому разі може стати іскрою для процесу, який не матиме зворотного напрямку. Газета нагадує, що референдуми про недовіру президентові, уряду, парламенту згідно з Конституцією не проводяться. Для чого висувати ці популістські вимоги? Під тему такого референдуму можна посилити конфронтацію в суспільстві, причому існує імовірність використання сили, попереджає видання.

Кремль задля підтримки своєї легенди, що російських військ на Донбасі немає, нагромаджує гори брехні. І сам не помічає, як попадається на цьому. Причому з внутрішньополітичними наслідками, стверджує газета «День». По-перше, жодних добровольців і «відпускників», які виїхали воювати в чужу країну, російський кримінальний кодекс не визнає. За його статтями російським розвідникам, яких взяли в полон в Луганській області Олександру Александрову і Євгенію Єрофєєву світить солідний термін ув’язнення за участь у незаконних озброєних формуваннях в іншій країні. Те, що це не відбувається зараз, не означає відсутності відповідальності в майбутньому. Судячи з усього, майкопські контрактники, які відмовилися їхати до України, це добре зрозуміли. Цікаво, як почуваються ті так звані «відпускники», які воюють на Донбасі. Виявляється, що у них батьківщини немає, вона вже фактично від них відмовилася, і де взагалі знаходиться той «русский мир», задля якого вони були готові покласти своє життя і здоров’я. На цьому наголошується в статті «Їхня батьківщина відмовилася від своїх військових».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG