Доступність посилання

ТОП новини

Російські олігархи вже не купують англійські футбольні клуби через санкції


Роман Абрамович (фото архівне)
Роман Абрамович (фото архівне)

«Придбання англійського футбольного клубу постає для російських олігархів захистом від Путіна» – британський журналіст Маттью Саєд

Лондон – Санкції Заходу щодо Росії позначились на комерційних інтересах російських олігархів до англійських футбольних клубів. У новому футбольному сезоні в Англії, що стартує наступними вихідними, помітити росіян серед нових власників клубів не вдасться.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:15 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

З наближенням нового футбольного сезону в Англійській прем’єр-лізі уболівальники жваво обговорюють останні новини трансферного ринку. Важливим моментом англійського футбольного передсезоння є купівля клубів потенційними інвесторами.

Як прогнозують експерти, втілити ідею «престижу» – мати у власності англійський футбольний клуб, цього разу, принаймні, росіянам не вдасться. І справа не у відсутності запитів, а радше – навпаки.

Щойно відомий футбольний клуб з Бірмінгема «Астон Вілла» виставили на продаж, як інтерес щодо купівля надійшов з кількох російських напрямків. Втім, переговори призупинили у травні після нового пакету санкцій проти Росії через її агресією що України.

Незалежний англійський футбольний оглядач Пол Стюарт каже, що нині ніхто не хоче мати справу з підозрілими грішми, які можуть вести до Володимира Путіна.

Коли продається футбольний клуб, і маєш справу з російськими олігархами – це вже зовсім інша справа. Ви просто не знаєте звідки походять ті гроші
Пол Стюарт

«Коли продається якийсь бізнес, тут йдеться про корпоративних покупців, або банки. Але коли продається футбольний клуб, і маєш справу з російськими олігархами – це вже зовсім інша справа. Ви просто не знаєте звідки походять ті гроші. А зараз, за умов санкцій, ніхто не хоче мати справу з путінськими грішми», – зазначає Пол Стюарт.

Англійський футбольний клуб – захист від Путіна

Експерти переконують, що в час, коли Росія переживає серйозну економічну скруту, тамтешнім олігархам складно уявити ситуацію, як вони пояснюватимуть главі своєї держави, що вкладають мільйони за межами Росії.

Як вважає британський спортивний журналіст і письменник Маттью Саєд, англійські футбольні клуби у руках росіян постають таким собі захистом від самого Путіна, про що свідчить і приклад власника західнолондонскього клубу «Челсі» Романа Абрамовича.

Він купив «Челсі» для власного захисту. Він знав, що Путін за нього вхопиться, як він і зробив з іншими олігархами, і він також знав, що найкращим способом захисту від російських властей стане асоціація самого себе з помітною британською інституцією
Маттью Саєд

«Він купив «Челсі» для власного захисту. Він знав, що Путін за нього вхопиться, як він і зробив з іншими олігархами, і він також знав, що найкращим способом захисту від російських властей стане асоціація самого себе з помітною британською інституцією, якою є футбольний клуб «Челсі». Тут не було жодних емоцій до футболу. Це був спланований, холоднокровний бізнесовий крок з боку доволі хитрого і безжалісного бізнесмена», – каже Маттью Саєд.

Таким чином у новому англійському футбольному сезоні з російських олігархів лише Роман Абрамович сидітиме на стадіоні «Стамфорд Брідж», спостерігаючи за тим, як грає його «захист від Путіна».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG