Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: місія ЄС через місяць надасть рекомендації щодо безвізового режиму


Арсеній Яценюк (©Shutterstock)
Арсеній Яценюк (©Shutterstock)

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що через місяць місія Європейського Союзу щодо безвізового режиму надасть свої рекомендації щодо виконання Україною плану з лібералізації візового режиму.

«Це була остання місія в цьому році, і тому їхній звіт і їхні рекомендації є вкрай важливі для того, щоб Україна отримала безвізовий режим», – зазначив він.

Прем’єр також нагадує, що в грудні буде остаточний звіт щодо можливості отримання Україною безвізового режиму з Європою.

«Сподіваюся, що цей звіт буде позитивний, і рішення про надання безвізового режиму Україні не буде мати політичної складової, а виключно технічну складову», – заявив Яценюк.

Від 1 січня в Україні необхідно забезпечити видачу ID-карток замість внутрішніх паспортів, додав прем’єр.

Напередодні президент України Петро Порошенко підписав указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 липня про додаткові заходи щодо запровадження безвізового режиму між Україною та Євросоюзом.

Єврокомісія має намір до 15 грудня оцінити виконання Україною Плану дій для лібералізації Євросоюзом візового режиму.

21 і 22 травня у Ризі відбувся саміт учасників програми Євросоюзу «Східне партнерство», на якому Україна сподівалася спочатку отримати безвізовий режим із ЄС, а потім хоча б визначену дату, коли він міг би бути запроваджений. У спільній заяві за підсумками саміту ЄС заявив про готовність надати безвізовий режим Україні та Грузії у разі, якщо про це буде позитивний звіт Єврокомісії наприкінці цього року.

XS
SM
MD
LG