Доступність посилання

ТОП новини

Донецькі сепаратисти завершили переворот у своїй «владі»


Денис Пушилін (ліворуч) і Андрій Пургін, архівне фото
Денис Пушилін (ліворуч) і Андрій Пургін, архівне фото

Сепаратисти зі збройного угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, у п’ятницю ввечері скинули з посади одного зі своїх провідних чільників – так званого «голову народної ради» угруповання Андрія Пургіна.

Тепер ці обов’язки тимчасово виконує його суперник і дотеперішній заступник Денис Пушилін – таке рішення ухвалила терміново скликана Пушиліним за відсутності Пургіна «народна рада» – зібрання, що грає роль парламенту в цьому угрупованні, повідомляють сайти сепаратистів.

Доля самого Пургіна на цей час достеменно не відома; за деякими повідомленнями, він затриманий «міністерством держбезпеки» угруповання «ДНР», за іншими, його після затримання вже відпустили.

Саме це «міністерство» заявляє, що Пургін «сприяв незаконному перетинові кордону» керівником його апарату Олексієм Александровим, коли вони обидва поверталися на окуповані території з Москви, але Александрова не захотіли впускати додому «прикордонники» сепаратистів.

«МДБ ДНР» також заявляє, що веде розслідування щодо неуточненої «деструктивної діяльності» Александрова, яка становила «загрозу державній безпеці» угруповання; при цьому, кажуть у «міністерстві», Пургін із групою сепаратистських «депутатів» сприяють переховуванню Александрова від «органів правосуддя» сепаратистів».

А сам Пушилін виступив із заявою, в якій пояснив усунення Пургіна тим, що той «потрапив під вплив» Александрова, який раніше здійснив низку неуточнених політичних заяв, що суперечать усій «політиці» сепаратистів.

Радикальні сепаратисти й їхні російські прихильники заявляють у соцмережах про «зраду» і «злив» із боку Росії, зазначаючи, що усунений фактично з Москви Пургін був твердим прихильником непримиренної лінії щодо Києва, тоді як піднесений Пушилін, на їхню думку, має завдання «повернути Донбас Україні».

За словами оглядачів, Пушилін є фактичним представником у Донецьку російського центру впливу, що створився навколо помічника президента Росії Владислава Суркова, а Пургін – представником іншого центру впливу в Москві, що діє навколо першого заступника керівника адміністрації президента Росії В’ячеслава Володіна і є суперником першого.

Крім того, нинішню зміну вважають поганим знаком для ще одного чільного ватажка сепаратистів, Олександра Захарченка, який називає себе головою угруповання «ДНР».

На цю ж тему:

05.09.2015
Путін і переворот у «психушці» «ДНР»: що таке боротьба за владу

Шкода тільки, що через амбіції кремлівського фантазера і різноманітних Пургіних і Пушиліних люди гинуть, втрачають здоров’я далі
04.09.2015
«Заколот у «ДНР» – кремлівські куратори не поділили владу

«За останніми повідомленнями, Пургіна затримано в місті Макіївка, він направляється в будинок Донецької ОДА, і що буде з ним далі – невідомо» далі
XS
SM
MD
LG