Доступність посилання

ТОП новини

Мітинги будуть під відеокамерами і з обшуками? (Огляд преси)


Також можуть бути заборонені балаклави і посилена відповідальність для організаторів

Після трагічних подій під Верховною Радою, у владних кабінетах почали заявляти, що вимоги до проведення мітингів необхідно посилити, щоб збільшити безпеку людей. Газета «Сегодня» дізналася, що саме планують змінити. Зокрема, в СБУ думають над тим, щоб посилити відповідальність організаторів мітингів. А в МВС пропонують проводити ретельний огляд всіх учасників перед мітингом. Силовики вважають, що повинні бути встановлені відеокамери високої чіткості з можливістю збереження запису на площі біля Верховної Ради, Хрещатику та інших місцях частого проведення акцій. Також можуть бути заборонені балаклави. Громадські активісти не схвалюють, зокрема, заборону балаклав і відповідальність для організаторів. Адже тоді може розпочатися полювання на відьом, і просто саджатимуть тих, хто в змозі що-небудь організувати. А балаклави – це взагалі елемент одягу, давайте заборонимо тоді ще і джинси, зауважують активісти. Стаття називається «Нові правила мітингів: обшук і відеокамери».

Конституційні зміни щодо Донбасу не будуть втілені в життя, переконує експерт тижневика «Країна». Бо для цього потрібна добра воля другої сторони – Росії. А вона не бажає виконувати мінські домовленості. Нові статті, пов’язані з анексованими територіями, не мають жодного реального значення, зазначає видання. Доки з Донбасу не виведуть російські війська, вони не діятимуть. А в разі виведення військ, вони втратять сенс. Бо внутрішнього конфлікту між українцями на Донбасі немає. Є винятково питання окупації. Але ухваленням змін Україна засвідчує, що виконує мінські угоди. А її партнери отримують можливість продовжувати санкції проти Росії. Бо занепад економіки агресора – єдине, що може врятувати Україну, переконує експерт тижневика «Країна».

Газета «День» пише, що цього тижня збігаються кілька подій, які мають безпосередній або опосередкований стосунок до резонансної «справи Гонгадзе-Подольського». Це – інтерв’ю на одному з телеканалів вдови журналіста Георгія Гонгадзе – Мирослави з президентом Петром Порошенком. Також в Апеляційному суді Києва продовжиться судовий процес стосовно головного виконавця злочинів проти Гонгадзе – Олексія Пукача. Газета стверджує, проти підсудного під час процесу в першій інстанції здійснювався шантаж, погрози і залякування. Про те, чого хочуть домогтися від Пукача і чому Генпрокуратура відмовляється розслідувати погрози і шантаж, «День» розповідає в публікації «У зоні ризику, або Чи закінчиться «справа Гонгадзе-Подольського» на Пукачеві, чи все-таки дійде до замовників?»

Проблема підкупу виборців залишається однією з головних на місцевих виборах. На жаль, як наголошують в газеті «Голос України» експерти Комітету виборців України, «нині гречка й олія коштують дешевше і діють ефективніше, ніж проведення повноцінної виборчої кампанії». Заголовок публікації – «Підкуп – стара слабка ланка нового закону».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG