Доступність посилання

ТОП новини

У Києві розпочалася «Ялтинська європейська стратегія»


У четвер, 10 вересня, в Києві розпочалася 12-а щорічна зустріч «Ялтинська європейська стратегія» (YES). Офіційно відкриє захід сьогодні президент Петро Порошенко, чий виступ також запланований з-поміж понад 350 закордонних гостей – політиків, дипломатів, економістів, експертів-міжнародників, митців, представників громадськості тощо. Захід проходитиме до суботи включно під гаслом «У зоні ризику: Як доля нової України впливає на Європу та світ».

Як передає сайт форуму, серед учасників «Ялтинської європейської стратегії» – екс-президент Польщі Александр Кваснеєвський, колишній президент Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу, екс-міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, голова комітету закордонних справ Європейського парламенту Ельмар Брок, екс-прем’єр-міністр Великобританії Тоні Блер, помічник державного секретаря США Вікторія Нуланд та інші.

Очікується, що з українських високопосадовців про нові виклики, які постають нині перед Україною та світом, говоритимуть, крім президента, також прем’єр Арсеній Яценюк, міністр закордонних справ Павло Клімкін, міністри фінансів Наталія Яресько й економічного розвитку Айварас Абромавичус, директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник і керівник Одещини Міхеїл Саакашвілі.

Зустрічі і дискусії в рамках «Ялтинської європейської стратегії» були започатеовані бізнесменом Віктором Пінчуком у 2004 році. На ці форуми щорічно запрошуються політики, дипломати, державні діячі, журналісти, аналітики і бізнесмени з понад 20 країн світ для діалогу щодо глобальних викликів. Майданчиком для зустрічей було місто Ялта, але вже другий рік поспіль через окупацією Росією Криму форум проводять у Києві.

XS
SM
MD
LG