Доступність посилання

ТОП новини

«Легкові автомобілі, які пропускають активісти, ми оформляємо» – прикордонники на адміністративному кордоні з Кримом


Протестувальники на адміністративному кордоні з Кримом, 20 вересня 2015
Протестувальники на адміністративному кордоні з Кримом, 20 вересня 2015

Прикордонні пункти на адміністративному кордоні з Кримом з українського боку працюють у штатному режимі. Про це кореспонденту «Крим.Реалії» повідомив речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

«Ми працюємо у межах законодавства. Тобто легкові автомобілі, які пропускають активісти, ми оформляємо. Блокпости активістів розташовані на віддаленні від безпосередньо постів в’їзду-виїзду. Якщо говорити про самі пункті в’їзду-виїзду, то вони працюють у штатному режимі за винятком того, що туди просто не доїжджають вантажівки», – зазначив Слободян.

Він також наголосив, що час оформлення на прикордонних пунктах для легкових автомобілів не змінився.

За повідомленням Держприкордонслужби України, черги вантажних автомобілів продовжують накопичуватись перед блокпостами активістів «продовольчої блокади».

Меджліс кримськотатарського народу у неділю, 20 вересня, розпочав безстрокову акцію з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму. За інформацією координаційної ради акції, через адміністративний кордон будуть безперешкодно пропускатися пішоходи та легковий транспорт.

Учасники «продовольчої блокади» Криму біля контрольного пункту в’їзду-виїзду «Чонгар», 20 вересня 2015 року
Учасники «продовольчої блокади» Криму біля контрольного пункту в’їзду-виїзду «Чонгар», 20 вересня 2015 року

Ініціатори блокади вважають, що українські компанії мають припинити торговельні відносини з Кримом, оскільки територія півострова була окупована Російською Федерацією. За словами організаторів акції, вони не пропускатимуть фури до Криму до того часу, поки не будуть виконані їхні вимоги: звільнення політв’язнів, припинення тиску на незалежні ЗМІ, безперешкодний в’їзд для міжнародних спостерігачів на територію півострова, припинення репресій щодо кримських татар.

Російський «голова» Криму Сергій Аксьонов засудив дії організаторів блокади і висловив сподівання, що вони «одумаються». За його словами, «влада» Криму стежитиме за тим, щоб можлива відсутність українських товарів не призвела до підвищення цін на продукти.

16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя відбувся так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.

На цю ж тему:

На Чонгарі оголосили «Кримський майдан»

На Чонгарі оголосили «Кримський майдан»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:35 0:00

18.09.2015
Чубаров попередив про можливу енергетичну блокаду Криму після «продуктової», яка розпочнеться 20 вересня

Блокування вантажівок, які везуть товари в окупований Росією Крим, розпочнеться 20 вересня опівдні – голова Меджлісу далі
16.09.2015
Блокада Криму почнеться 20 вересня опівдні – Чубаров

На півострів не пропускатимуть вантажівки, для людей і легкових автомобілів перешкод не буде далі
XS
SM
MD
LG